Salata de broccoli cu varza kale si quinoa

Cu siguranta, nu putine sunt momentele in care vrei sa mananci ceva sanatos, simplu si fara multe calorii. Daca azi esti lipsita de inspiratie, iti propun sa incerci salata de broccoli cu varza kale si quinoa. Este un adevarat rasfat pentru masa de pranz sau de seara, scrie loveandlemons.com. 

Boabele de quinoa sunt sanatoase pentru organism, sunt bogate in nutrienti, minerale si vitamine si pot fi adaugate in multe salate. De asemenea, varza kale si broccoli contin fier, vitamine si proteine si sunt alimente versatilpe care le poti include cu usurinta in preparate cum ar fi in aceasta reteta de salata de broccoli cu varza kale si quinoa.

Salata de broccoli cu varza kale si quinoa

Primavara este anotimpul in care pe piata apar multe legume, fructe si verdeturi, asa ca de ce sa nu profiti de ele? Poti oricand sa iti prepari o mancare sanatoasa sau o gustare care sa nu contina multe calorii.

Pentru aceasta salata ai nevoie doar de broccoli, varza kale, seminte de quinoa, cateva frunze de menta, naut, avocado si cateva felii de pepene verde. Pepenele verde contine foarte multa apa, are efect diuretic si da mai multa culoare platoului, asa ca foloseste-l cu incredere.

Pentru dressing, poti sa folosesti doar ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

INGREDIENTE

2 cani de naut

ulei de masline

broccoli

3 frunze de varza kale, tocate marunt

zeama de la o lamaie

1 avocado

1 cana de quinoa

1 pepene rosu, de dimensiuni mici

menta

marar

PREPARARE

Boabele de naut se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline, sare si piper. Se lasa la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius.

Dupa ce boabele de naut au capatat o culoare aurie, poti sa le scoti din cuptor. Pasul urmator este sa pregatesti broccoli. Pune o oala cu apa la fiert, iar, cand incepe sa dea in clocot, poti sa pui broccoli la fiert. Este recomandat sa-l lasi aproximativ un minut, dupa care sa il pui in apa rece timp de un minut. Lasa-l la scurs inainte sa-l adaugi in salata.

Toaca frunzele de la varza kale si pune-le intr-un bol, dupa care adauga ulei de masline, piper, sare si zeama de lamaie. Amesteca bine ingredientele. Adauga semintele de quinoa, feliile de avocado si de pepene rosu, menta, mararul si broccoli. Daca este necesar, poti sa mai adaugi ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. La final, adauga boabele de naut si amesteca. Daca vrei, poti sa servesti salata cu sos pesto.

Daca ai folosit broccoli proaspat, nu arunca frunzele. Iata ce poti sa faci cu ele!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Pinterest