Salata de cruditati cu sfecla rosie se face rapid de tot si are multe vitamine! Include-o in dieta ta de primavara, alaturi de multe verdeturi, si o sa devii mult mai energica!

In piata a aparut sfecla rosie. O gasesti si in supermarketuri la un pret foarte bun! Asa ca nu exista vreun motiv pentru care sa nu o incluzi in alimentatia ta! Dimpotriva!

Poti sa faci salata cu sfecla rosie intr-o multime de combinatii. Se potriveste foarte bine cu branza si nuci sau seminte si o poti gati coapta, murata sau cruda. Recomandarea mea de astazi este, insa, de salata de cruditati cu sfecla rosie. Simplu!

De ce sa faci salata de cruditati cu sfecla rosie

Cred ca stii deja ca sfecla rosie e foarte sanatoasa. Hai sa iti reamintesc: in primul rand, este slaba in calorii, nu contine colesterol si nici grasimi. Are, in schimb, multe vitamine, minerale si antioxidanti.

Merele sunt unele dintre cele mai bogate fructe in nutrienti esentiali: au antioxidanti, flavonoizi si polifenoli (compusi importanti pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului), vitamina C, betacaroten, vitamine din complexul B-urilor, potasiu, calciu si fosfor, fibre.

Morcovul este una dintre cele mai versatile legume, o sursa impresionanta de vitamine caroten, pe care corpul in transforma in vitamina A, dar are si vitaminele B si C, precum si potasiu, cupru, acid folic si magneziu.

Telina are vitamine (C, K, A, B2, B6, B5), potasiu, fibre, calciu, magneziu, sodiu. Tine gripa la distanta, regleaza tensiunea si este ideala atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme pentru ca are un efect usor laxativ.

Ingrediente:

1 sfecla rosie

2 morcovi

1 mar

¼ radacina de telina

Prepararea salatei:

Spala coaja legumelor si a marului. Apoi curata-le pielita. Cand decojesti sfecla rosie, daca vrei sa nu te inrosesti pe maini, poti folosi niste manusi de latex subtire.

Da pe razatoarea mare sfecla rosie, marul, morcovul si telina. Pune-le pe toate intr-un bol mare. Simplu de tot, asa e? Le poti stropi cu un dressing simplu din ulei de masline si suc de lamaie, dupa care sa le asezonezi cu sare si piper.

Dar, ca sa nu ti se para banal, ti-am pregatit si un dressing de la Jamie Oliver, care o sa diferentieze salata de cruditati cu sfecla rosie facuta de tine.

Ingrediente dressing:

3 linguri de iaurt

Sare de mare

Piper proaspat rasnit

½ lingurita de mustar

3 frunze de busuioc proaspat

1 catel de usturoi

1 lingura de otet de vin alb (sau vin alb)

2 linguri de zeama de lamaie

½ chili proaspat (optional)

Preparare dressing:

Pune toate ingredientele in blender si marunteste-le bine. Gusta si, daca simti nevoia sa echilibrezi gustul, adauga inca putin otet (sau vin alb), zeama de lamaie sau sare.

Sfatul lui Jamie Oliver este sa faci o cantitate mai mare de dressing si sa il pastrezi la frigider. Poti sa il folosesti in urmatoarele doua saptamani, numai sa iti faci des salate!

Toarna dressingul lui Jamie Oliver peste salata de cruditati cu sfecla rosie si completeaza gustul cu sare si piper proaspat rasnit.

Din acel bol cu salata vor manca pe saturate doua persoane! Serveste salata cu branza de capra si ce fel de nuci iti plac tie. Un deliciu!

Acum ca stii cum sa faci o salata sanatoasa, afla si cum sa faci Sfecla rosie umpluta.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!