Un gust exotic pentru mese festive

Combina cateva ingrediente simple – untul, faina si zaharul – cu un ingredient exotic, cocosul, si vei obtine un desert special: bomboane cu cocos!

Iti dam mai jos reteta exacta, insa nu uita ca, desi desertul este nemaipomenit, poate avea repercusiuni asupra siluetei tale daca exagerezi! Asa ca, rasfata-te cu patru-cinci bomboane cu cocos, fie la cafea, fie la gustarea dintre mese, si apoi spune stop! Ca sa nu fii tentata sa mai mananci si a doua zi, ia-le la birou si imparte-le si colegilor! Iti vor multumi!

Cu ingredientele de mai jos, iti vor iesi cam 24 de bombonele. Daca vrei sa le imparti si cu cei dragi, dubleaza compozitia!

Ingrediente pentru 24 de bomboane cu cocos:

– 1 ceasca de fulgi de cocos

– 1 ceasca de faina

– 1 si 1/4 ceasca de zahar pudra

– sare

– 6 linguri de unt nesarat, topit

– 1 lingurita de extract de vanilie

– 4 lingurite de lapte

Preparare:

Pune o jumatate de ceasca de fulgi de cocos, cu faina si 1/4 din zaharul pudra si sarea intr-un blender. Amesteca. Adauga untul si vanilia si amesteca din nou pana cand, untul se topeste, iar ingredientele se omogenizeaza, formand un aluat.

Incalzeste cuptorul la 175 de grade.

Scoate aluatul din blender si pune-l pe o portiune de masa, tapetata usor cu faina. Fa bile mici din aluat si pune-le intr-o tava, tapetata cu foaie de copt, simpla, neunsa cu ulei. Baga bomboanele la cuptor, timp de 15 minute, dupa care scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Separat, amesteca intr-un bol mic ceasca de zahar pudra ramasa si cate putin lapte pana cand se inmoaie, dar este totusi tare. Inmoaie bombonelele in aceasta glazura, lasandu-le apoi sa se scurga pe un prosop de hartie. Dupa aceea, da-le si prin nuca de cocos ramasa (ar trebui sa mai ai jumatate de ceasca) si lasa-le sa se usuce bine inainte de a le servi!

Poti sa faci bomboane cu cocos si ca desert festiv pentru masa de Paste!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver