Un mic dejun ca-n filme

Sa faci clatite americane este simplu ca buna ziua! Secretul sta in compozitia fina si pufoasa care nu se lipseste deloc de tigaie (spre deosebire de clatitele traditionale care iti pot da de furca daca nu stii sa potrivesti cum trebuie compozitia).

Ca sa obtii minunatia de clatite americane pentru micul dejun, ai nevoie de cateva ingrediente simple: faina, lapte, oua si unt. Compozitia pe care o vei obtine va fi considerabil mai densa decat in cazul clatitelor obisnuite. Iar ca sa iti iasa perfect, mai tine cont de un sfat: nu trebuie sa lasi focul aragazului prea mare pentru ca exista riscul sa le arzi prea tare! Cele mai bune clatite americane au nevoie de foc mediu si de cel mult doua minute ca sa se coaca.

Dar iata detalii pas cu pas despre ingrediente si preparare:

Ingrediente (pentru 12 clatite):

– 250 ml de lapte

– 125 grame de faina

– 1 ou

– 3 linguri de zahar granulat

– 3/4 lingurita de sare

– 2 linguri de unt sau margarina

– 4 lingurite de praf de copt

Preparare:

Combina toate ingredientele intr-un bol mare. Intai pune laptele si amesteca-l cu zaharul, adauga oul, praful de sare si untul. Combina faina cu praful de copt separat, iar apoi incorporeaz-o treptat in compozitia initiala. Este recomandat sa te folosesti de un mixer ca sa-ti inlesnesti munca. Amesteca bine pana cand nu se mai vad cocoloasele. Pentru un plus de parfum, poti adauga la aceasta compozitie si un pliculet de zahar vanilat.

Incalzeste o tigaie in care adaugi un varf de cutit de unt. Lasa untul sa se topeasca, iar apoi, cu un polonic mic, ia din compozitia de clatite si toarna in mijlocul tigaii. Lasa clatita sa se coaca, iar cand vezi ca apar bule in compozitie, intoarce-o si pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.

Serveste-le cu dulceata preferata, cu fructe ori, daca nu te dai in vant dupa gemuri, opteaza pentru miere sau ciocolata.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver