Simplu, rapid si foarte sanatos

Sole este un tip de peste delicios, pe care Andreea Raicu obisnuieste sa il gateasca atunci cand are pofta sa incerce un preparat mai aparte. Reteta de sole cu lamaie si spanac se gaseste si in cartea Manaca si arata bine! pe care o puteti cumpara de pe fBoutik.

Desi poate denumirea retetei te duce cu gandul la un preparat sofisticat, sa stii ca nu este deloc asa. Sole cu lamaie si spanac este o reteta simpla, rapida si foarte sanatoasa! Daca esti curioasa sa afli si alte retete inedite, dar iti doresti sa adopti si un stil de viata echilibrat, cumpara cartea Andreei, Mananca si arata bine!

Ingrediente (4 portii):

Pentru peşte:

– 600 g file de sole

– sucul de la o lamaie

– 1 ceapa

– 3 frunze de dafin

– 2 cepe verzi

– 2 lingurite cu capere murate

– 30 ml vin alb

– 2 linguri cu ulei de masline

– sare

Pentru spanac :

– 600 g de frunze de spanac proaspat

– 1 ardei rosu iute, feliat

– 2 catei de usturoi, taiati fin

– 50 g seminte de pin

– ulei de masline

– sucul de la o lamaie

– sare

Preparare:

Se incing trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adauga ardeiul iute, usturoiul si semintele de pin si se calesc usor pana cand semintele capata putina culoare. Se adauga sucul de lamaie.

Se aduce la punctul de fierbere apa cu sare. Se opareste spanacul 3-4 minute pana se inmoaie. Se scurge bine, se pune in tigaie si se mai soteaza 3-4 minute.

Fileurile de peste se spala si apoi se usca. Ceapa se curata si apoi se taie marunt.

Intr-o tigaie mare se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si apoi fileurile de sole. Se calesc pe ambele parti  cate un minut si apoi se adauga vinul, caperele si foile de dafin. După 2-3 minute se adauga sucul de lamaie, ceapa verde taiata rondele si sarea. Se mai lasa pestele inca 3-5 minute. Se intoarce din cand in cand, dar cu grija pentru a nu se rupe.

Se serveşte imediat.

Foto: Guliver