O reteta sanatoasa si rapida

Simti nevoia sa iesi din rutina culinara insa nu esti vrei sa-ti petreci mai mult de un sfert de ora in bucatarie? Iti spunem cum sa prepari sparanghelul in timp record dar cu maximum de savoare, astfel incat intreaga familie sa se bucure de beneficiile sale. Ia notite:

Ingrediente (pentru 5 portii):
– o lingura de unt
– 1/4 cana de ulei de masline
– 500g sparanghel curatat
– 3/4 branza parmezan rasa
– sare si piper dupa gust

Preparare:
Topeste untul impreuna cu uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga sparanghelul si gateste-l aproximativ 10 minute amestecand din cand in cand, pana cand acesta prinde textura dorita. Scurge excesul de ulei si presara parmezanul, sarea si piperul.
Daca preferi varianta ceva mai usoara, poti inlocui untul cu inca putin ulei de masline. In varianta intiala, preparatul are cam 199 de calorii.

Foto: Guliver