O supa vegetariana, rapida si sanatoasa

Obisnuiesc sa prepar des tot felul de retete de supe crema, pentru ca mi se par foarte usor de facut, dar si pentru ca sunt sanatoase. Desi preferata mea este supa crema de morcov, in urma cu cateva zile am gustat o supa crema de cartofi dulci absolut fantastica.

Desi am servit-o la un restaurant si inca n-am apucat sa o gatesc chiar eu, sunt sigura ca voi reusi sa o prepar la fel de gustoasa. Am luat reteta si, daca si tie iti suna tentant, fa un drum la supermarket si cumpara cativa cartofi dulci. Pentru un plus de gust, poti adauga cateva nuci de Macadamia pisate!

Iata si alte ingrediente de care mai ai nevoie pentru supacrema de cartofi dulci perfecta pe timp de iarna!

Ingrediente:

– 2 linguri de ulei de masline

– 1 ceapa tocata

– 1 telina verde (apio)

– 2 lingurite de ghimbir proaspat taiat

– 3 catei de usturoi pisati

– 2 lingurite de zeama de lamaie

– 3 cartofi dulci si taiati cubulete

– 1 ceasca de nuci de Macadamia, maruntite

– 6 cesti de supa de legume

– 3 linguri de patrunjel tocat

– sare, piper

Preparare:

Incalzeste uleiul intr-o oala la foc mediu si caleste ceapa si telina, cateva minute. Adauga ghimbirul, usturoiul si zeama de lamaie si amesteca. Dupa cinci minute, pune si cartofii, nucile de Macadamia macinate si supa de legume.

Lasa ingredientele sa fiarba, reducand focul la nivel mediu (fierberea dureaza in jur de 20-30 de minute, pana cand cartofii devin moi).

Cand ingredientele sunt bine fierte, adauga patrunjelul si lasa supa sa se raceasca zece minute. Pune apoi supa intr-un blender si amesteca bine pana cand obtii o crema fina. Asezoneaza cu sare si piper si serveste supa calda si garnisita cu cateva nuci de Macadamia pisate.

Iar daca iti place sa experiementezi in bucatarie, iata o reteta inedita de supa: supa de rosii cu lapte de nuca de cocos!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver