Arome proaspete intr-o reteta usor de preparat

Daca te dai in vant dupa supele crema, iti recomand o reteta absolut delicioasa, de supa crema de ciuperci, pe care am gasit-o pe site-ul lui Jamie Oliver. Eu am testat-o si a meritat din plin timpul petrecut in bucatarie!

Aveam in dulapul de la bucatarie o punga de funghi porcini (la noi se numesc ciuperci de padure), cumparata din vacanta de vara din Italia si, nestiind exact la ce as putea sa le folosesc, am abandonat-o. Cand am descoperit reteta de supa crema de ciuperci a lui Jamie Oliver si am vazut ca printre ingrediente se numara si o mana de funghi porcini, am stitut imediat cum o sa folosesc micul meu “suvenir” italian.

Asa m-am apucat sa fac supa crema de ciuperci, un preparat absolut delicios, cu multe arome (cimbru, patrunjel). Mie mi-a iesit foarte gustoasa, iar daca vrei sa o incerci iti tin pumnii! Iata reteta de pe site-ul lui Jamie Oliver, jamieoliver.com, unde mai poti gasi si alte retete nemaipomenite.

Ingrediente:

– 1 mana de ciuperci de padure (funghi porcini)

– 600 de grame de ciuperci spalate si taiate

– 2 catei de usturoi maruntiti

– 1 ceapa rosie taiata marunt

– 1 mana de cimbru proaspat

– 1 litru de supa de pui sau de legume

– ulei de masline

– sare de mare

– piper macinat proaspat

– 1 mana de patrunjel tocat

– 1 lingura de branza mascarpone

– 1 lamaie

– ulei de trufe (optional)

Preparare:

Pune ciupercile de padure intr-un vas mic, acopera-le cu apa fiarta si lasa-le la inmuiat.

Separat, pune ciupercile proaspete intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei de masline si da-le pe foc, amestecandu-le continuu, timp de un minut. Adauga apoi usturoiul, ceapa si cimbrul, putina sare si piper. Dupa inca un minut, vei observa ca ciupercile incep sa-si lase apa, iar aceasta este momentul in care trebuie sa adaugi ciupercile de padure (scurse de apa). Continua sa gatesti ciupercile in jur de 20 de minute, pana cand lichidul dispare.

Asezoneaza dupa gust ciupercile, iar apoi adauga supa de pui sau de legume. Las-o sa fiarba inca 20 de minute. Dupa ce timpul s-a scurs, ia jumatate din cantitatea de supa si

paseaza ciupercile, iar apoi pune-le inapoi in oala, adauga patrunjelul si branza mascarpone. Gusta si mai asezoneaza cu sare si piper.

Inainte de servi supa crema de ciuperci, Jamie ne recomanda sa amestecam sare si piper cu zeama de lamaie si sa punem o lingura din acest amestec in centrul farfuriei de supa pentru un plus de aroma. Daca folosesti si ulei de trufe, adauga cateva picaturi in farfurie!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver