La cat de exotic suna aceasta supa crema de dovleac, ai fi tentata sa spui pas. Dar de ce sa judeci pana nu incerci? Dovleacul are un gust placut, “domolit” de condimente ca usturoiul si ghimbirul, iar laptele de cocos este aproape imperceptibil.

Lista ingredientelor nonconformiste nu se opreste aici. Supa crema de dovleac este un amalgam de arome: curry rosu picant, lime verde acrisor si agave dulceag. Trebuie sa recunosti ca te-am facut curioasa!

Mie imi place cum suna aceasta reteta de supa crema si pentru ca se face cu ingrediente sanatoase. Laptele de cocos inlocuieste smantana adaugata adesea la supele crema. Iata cateva dintre beneficiile pe care ti le poate aduce laptele de cocos, daca il consumi mai des!

Iar ca sa diluezi supa, nu mai ai nevoie sa faci separat o supa de legume, poti folosi putina apa. Salvator, nu-i asa?

Supa crema de dovleac si un ingredient nutritional

La supa mai poti adauga si spanac. Desi ingredientul este optional, iar gustul sau nu impacteaza supa, iti recomand sa nu-l sari! Spanacul este o sursa buna de vitamina K si ajuta la fixarea calciului in oase. Manganul, cuprul, magneziul, zincul, fosforul, toate sunt prezente in spanac, sustin rezistenta oaselor si le protejeaza de amenintarea osteoporozei.

Ingredientele se fierb toate in acelasi timp, iar apoi supa se paseaza in blender. In total, iti ia mai putin de o ora.

Ingrediente:

2 cepe rosii, tocate

2-3 catei de usturoi

3 cesti de lapte de cocos

1 ceasca de apa

1 ½ lingura de pasta de curry rosu

3 ½ linguri ghimbir proaspat, taiat

1 lingurita de sare

1 ½ kg de dovleac, taiat bucati

2 lingurite de coaja de lime

2 lingurite de suc de lime

2 linguri de agave

1-2 maini de spanac (optional)

Preparare:

Soteaza ceapa si usturoiul intr-o oala mare de supa, in jur de 5-6 minute, pana cand se inmoaie si devin aurii.

Poti servi supa crema de dovleac cu niste crutoane din paine cu seminte alaturi!

Adauga laptele de cocos, apa, pasta curry, ghimbirul, sarea, dovleacul, coaja si sucul de lime, agavele si spanacul (daca folosesti). Lasa ingredientele sa dea in fiert.

Continua sa le fierbi, pe foc mic, fara sa le acoperi, pana cand dovleacul devine moale – in jur de 10-15 minute. Stinge aragazul.

Rastoarna supa in blender si fa-o piure. Serveste-o calda!

Foto: Guliver