Daca n-ai mai preparat pana acum o supa crema de morcovi si ghimbir, acum e momentul sa o testezi! Nu doar ca este perfecta pentru zilele reci de toamna, in care simti nevoia de mancaruri care sa te incalzeasca, dar te poate apara si de raceli!

Recunosc! Supa crema de morcovi nu se afla printre preferatele mele. De fapt, nu-mi plac morcovii prea mult si de-asta imi e greu sa o pun pe lista cu “to do” atunci cand ma gandesc ce sa mai fac de mancare. Dar! Aceasta supa crema de morcovi si ghimbir chiar m-a impresionat. Cred ca de la combinatia super delicioasa morcovi-ghimbir. Morcovii sunt dulci, iar ghimbirul care e putin picant si foarte aromat le mai tempereaza din dulceata.

Supa crema de morcovi si ghimbir pentru racelile de sezon

Da-i o sansa acestei supe crema! Este o alegere buna pentru toamna rece care tocmai incepe. In plus, daca racesti usor si ai nevoie sa-ti cresti imunitatea, morcovii si ghimbirul sunt doua ingrediente care te ajuta.

Morvcovii contin vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamine din grupul B-urilor si fier, zinc si cupru. Vitaminele au puteri antioxidante si distrug bacteriile, iar mineralele lupta cu infectiile.

Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, amelioreaza durerile in gat si distruge rinovirusii care provoaca aparitia racelilor.

Ingrediente pentru 4 portii:

2 linguri de ulei de rapita sau ulei vegetal

1 ceapa tocata

2 linguri de ghimbir tocat marunt

1 catel de usturoi tocat marunt

750 grame de morcovi taiati rondele

1 litru de supa de legume sau apa

1 lingurita de sare

¼ lingurita de piper

175 ml de lapte slab

Preparare:

Incinge uleiul intr-o oala mare. Adauga ceapa, ghimbirul si usturoiul si caleste-le in jur de cinci minute, pana se inmoaie si incep sa miroasa bine. Focul aragazului trebuie sa fie mediu, altfel ingredientele se pot arde si daca se intampla asta capata un gust amarui.

Adauga morcovii, amesteca si acopera cu un capac. Mai lasa legumele sa se inabuse inca cinci minute. Adauga supa, acopera din nou si las-o sa fiarba jumatate de ora.

Paseaza morcovii cu un blender de mana si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune oala inapoi pe foc si adauga laptele. Gateste pe foc mic inca cinci minute. Mai gusta si mai asezoneaza daca e nevoie cu sare si piper.

Serveste supa calda. Daca vrei sa mananci paine, opteaza pentru una integrala sau pentru crackersi!

Si pentru ca tot e sezonul lui, iata cum prepari si o supa crema de dovleac!

Foto: Guliver