Supa crema de porumb

Supa crema de porumb este foarte populara in Statele Unite, americanii o prepara tot timpul anului, folosind porumb din conserva, insa noi iti recomandam sa prepari aceasta supa vara, cand ai la dispozitie porumb proaspat. Daca obisnuiesti sa consumi porumb in salate, la diferite preparate sau in placinte, aceste retete sunt perfecte pentru tine!

In aceasta perioada gasesti pe piata porumb proaspat, iar supa crema de porumb se prepara destul de repede (in mod normal dureaza aproximativ 30 de minute). Nu este necesar sa folosesti prea multe ingrediente, insa este foarte sanatoasa si gustoasa.

Retete de supa crema de porumb

1. Supa crema de porumb cu doar patru ingrediente

martha stewart
Foto: Martha Stewart

INGREDIENTE

16 stiuleti de porumb

4 linguri de unt nesarat

1 lingura de sare de mare

nachos (optional)

felii de lime (optional)

crutoane

PREPARARE

Curata porumbul de matase si frunze si scoate boabele de pe stiuleti. Ai nevoie de un castron adanc in care sa pui toate boabele de porumb. Adauga doua cesti de apa astfel incat boabele sa fie acoperite complet.

Separat, intr-o cratita mare, pune porumbul la fiert, impreuna cu bucatile de unt, patru cesti de apa si sare. Asteapta sa dea in clocot, apoi lasa supa sa se raceasca. Toarna continutul in blender si mixeaza ingredientele pana cand obtii o pasta omogena. Poti sa servesti supa cu crutoane, nachos, iar pentru decor poti sa folosesti cateva felii de lime.

2. Supa crema de porumb cu ceapa

supa crema de porumb cu ceapa
Foto: foodnetwork.com

INGREDIENTE

1 ceapa, tocata marunt

6 stiuleti de porumb

150 de grame de unt nesarat

600 de ml de supa de legume

250 de grame de smantana

PREPARARE

Curata porumbul de frunze si matase, apoi scoate boabele de pe stiuleti. Pune porumbul intr-o cratita, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu cateva linguri de unt. Adauga supa de legume atunci cand ceapa devine translucida. Asteapta sa dea in clocot, apoi las-o sa se raceasca timp de 20 de minute.

Adauga sare si piper dupa gust, apoi adauga supa in blender. Mixeaza bine supa, apoi adauga smantana. Pofta buna!

3. Supa crema de porumb cu legume

supa crema de porumb cu legume
Foto: foodnetwork.com

INGREDIENTE

1 punga de boabe de porumb, congelate

400 ml lapte de soia

1 lingura de ulei de masline

1 ceapa alba, mare

1 ardei gras

1 zucchini

500 ml de supa de legume

2 rosii, coapte

1 lingurita de sare

piper, proaspat macinat

cateva frunze de busuioc

PREPARARE

Pune o jumatate de punga de boabe de porumb in blender, adauga lapte si amesteca pana cand ingredientele se incorporeaza.

Separat, intr-o oala adanca, pune la incins uleiul de masline, apoi adauga ceapa, ardeiul gras si zucchini. Amesteca legumele cu o lingura de lemn. Dupa cinci minute, adauga restul boabelor de porumb si supa de legume si asteapta sa dea in clocot. Adauga piureul de porumb si rosiile coapte, taiate cubulete, si lasa supa sa fiarba in continuare. Adauga sare si piper dupa gust.

Serveste supa imediat dupa preparare. Pentru decor poti sa folosesti cateva frunze de busuioc. Pofta buna!

4. Supa crema de porumb, simpla

supa crema
Foto: bbc.co.uk

INGREDIENTE

2 linguri de ulei de masline

50 de grame de unt nesarat

1 capatana de usturoi

1 ceapa, taiata marunt

150 de grame de cartofi dulci, taiati cubulete

200 grame de porumb

600 ml de supa de legume

50 ml de smantana

piper, proaspat macinat

sare, dupa gust

1 lingurita de arpagic, tocat marunt

PREPARARE

Intr-o oala adanca, pune uleiul la incins, impreuna cu untul nesarat. Dupa ce untul s-a topit, adauga ceapa, usturoiul si cartofii si lasa-le la foc mediu timp de cinci minute.

Adauga boabele de porumb si lasa-le la foc timp de doua minute.

Urmatorul pas este sa adaugi supa de legume, timp in care reduci din intensitatea focului. Las-o sa fiarba timp de cinci minute sau pana cand cartofii devin moi.

Adauga smantana si amesteca bine, apoi adauga sare si piper dupa gust. Toarna supa in blender si amesteca ingredientele pana cand obtii o compozitie cremoasa si omogena.

Inainte de servire, poti sa adaugi putin arpagic sau verdeata.

Iata si o reteta delicioasa de supa crema de fenicul!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver; foodnetwork.com; marthastewart.com; bbc.co.uk