Supa crema de rosii cu galuste

Iti plac supele crema? Daca da, astazi iti propunem sa incerci aceasta delicioasa supa crema de rosii cu galuste. Inspirate de site-ul american justapinch.com, ne-am gandit ca aceast preparat poate fi un deliciu pentru orice gurmanda. Este foarte usor de preparat, nu necesita mult timp si este foarte sanatoasa.

Te poti bucura de beneficiile rosiilor si poti savura aceasta supa crema de rosii cu galuste. Supele crema se numara printre mancarurile-vedeta in ultima perioada, au putine calorii, sunt sanatoase si pot fi servite cu galuste sau crutoane.

Mie imi place sa consum rosii atat in stare cruda, cat si preparate termic. Rosiile sunt bogate in licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi.

Supa crema de rosii cu galuste

O rosie coapta este o sursa importanta de vitaminele A, C si K, acid folic si potasiu. Rosiile pot fi consumate in stare cruda, in salate sau le poti folosi la prepararea diferitelor mancaruri. Au un continut redus de colesterol si calorii, ceea ce inseamna ca sunt recomandate si in foarte multe diete.

Supa crema de rosii cu galuste este foarte gustoasa, iar ea poate fi servita atat calda, cat si rece.

Ingrediente

Pentru galuste:

2 oua

sare

2 linguri de ulei

gris

Pentru supa:

cateva frunze de busuioc

900 ml de suc de rosii

2 cutii de rosii decojite

2 linguri de unt nesarat

1 lingurita de indulcitor natural

1 lingurita de paprika

1 capatana de usturoi

1 ceapa

1 lingura de ulei de masline

150 de grame de smantana

Mod de preparare:

Primul pas este sa pregatesti galustele. Trebuie sa bati bine ouale, sa adaugi putina sare, ulei si gris. Compozitia trebuie sa fie omogena, dar nu foarte tare.

Urmatorul pas este sa pui sucul de rosii intr-o oala si sa-l lasi la fiert. Adauga rosiile decojite si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn. Supa trebuie sa fiarba aproximativ 30 de minute. Stinge focul si adauga restul ingredientelor, dupa care amesteca bine supa cu ajutorul unui mixer (sau poti astepta sa se raceasca si sa o amesteci intr-un blender). Important este sa obtii o compozitie cremoasa. Daca este necesar, poti sa mai adaugi putina smantana, pentru o textura pufoasa.

Galustele le fierbi separat. Este suficient sa iei compozitia cu o lingura si sa o introduci in apa fiarta. Le lasi cam 20 de minute la fiert. Le poti tine intr-un recipient separat si le poti pune in supa in momentul in care o servesti, astfel incat galustele sa nu devina rosiatice.

Supa crema de rosii poate fi servita si cu crutoane. Este la fel de gustoasa!

Iti propun sa incerci si aceasta delicioasa supa crema de sparanghel. Este portia ta de sanatate!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver