Rasfata-te cu o supa crema de sfela rosie, cu efect detoxifiant, cand incerci sa-ti “cureti” dieta si sa mananci mai natural!

O supa crema de sfecla rosie iti poate inveseli meniul intr-o cura detox, fara sa-ti puna in primejdie alimentatia! Insasi sfecla rosie este o legume cu proprietati detoxifiante fiindca stimuleaza ficatul sa elimine toxinele!

Poti savura insa aceasta supa crema chiar daca nu urmezi o detoxifiere. Reteta este foarte sanatoasa, iar mie imi place, in mod special, pentru ca usturoiul si ceapa nu trebuie calite!

In plus, supa se face cu putin ulei de cocos, care este mult mai sanatos decat variantele clasice de ulei. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa gatesti mai des folosind uleiul de cocos! Si ca tot vorbim de cocos, supa aceasta contine si cateva linguri de fulgi de cocos. Suna exotic si delicios!

Supa crema de sfecla rosie, intr-o varianta fara compromisuri!

Ingrediente (4-6 portii):

2 sfecle rosii mari

1 morcov

4 cesti de apa

1/2 ceasca de ceapa tocata

1/4 ceasca de patrunjel tocat

1 catel de usturoi

3 linguri de nuca de cocos neindulcita

1/2 lingura de ulei de cocos

sare si piper

Preparare:

Spala foare bine sfecla rosie si, fara sa o cureti de coaja, tai-o in bucati. Pune-o impreuna cu morcovul, ceapa, patrunjelul, usturoiul, fulgii de cocos, uleiul de cocos si apa intr-o oala. Da supa in fiert, iar apoi redu focul si mai gateste-o inca 25-30 de minute (pana cand sfecla se inmoaie bine).

Poti servi supa crema de sfecla rosie rece, cand este cald afara!

Transfera totul intr-un blender si pulseaza pana cand obtii o crema fina. Adauga sare si piper dupa gust. Poti servi supa crema de sfecla rosie calda sau o poti savura si rece (tine-o la frigider cel putin o ora-doua). Garniseste cu patrunjel si fulgi de cocos, dupa gust!

Cand ai nevoie de inspiratie in bucatarie, iata alte doua idei de supe pe care le poti pune in aplicare cu succes: supa crema de ciuperci dupa reteta lui Jamie Oliver sau supa crema de broccoli!

Foto: Guliver