Supa crema de sparanghel alb

Exista foarte multe varietati de sparanghel, dar putine persoane stiu cum sa-l gateasca. Mie imi place sa prepar supa crema de sparanghel alb. Este foarte gustoasa si sanatoasa. Aceasta planta a fost consumata inca din cele mai vechi timpuri datorita gustului sau delicat si proprietatilor sale diuretice. 

Sparanghelul si-a facut loc si in bucataria asiatica, in special in Taiwan, dar s-a adaptat de minune si in Egipt, Spania, Siria si Grecia. Sparanghelul a fost preferat si de romani, iar regele Ludovic al XVI-lea a cerut construirea unor sere speciale, pentru a se putea bucura de aceasta planta pe tot parcursul anului.

Sparanghelul alb este denumit si “hrana regilor” si, foarte mult timp, doar persoanele din inalta societate aveau acces la el, potrivit saveur.com.

Supa crema de sparanghel alb

Supa crema de sparanghel alb a inceput sa fie foarte apreciata si in bucataria germana. Aceasta supa are o textura foarte fina si delicata si are un gust incredibil de bun. Este perfecta pentru a fi consumata la masa de pranz sau de seara. Mie imi place sa o asezonez cu putina verdeata, iar o singura portie este suficienta.

Ingrediente

500 de grame de sparanghel alb

2 linguri de indulcitor natural pe baza de stevie

sare, pentru gust

12 linguri de unt nesarat

4 linguri de zeama de lamaie

12 linguri de faina

250 de grame de smantana

Preparare

Intr-o oala de dimensiune medie, pune doi litri de apa la fiert. In timp ce fierbe apa, curata si spala sparanghelul alb, apoi taie-l pe lungime. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, adauga coaja de la sparanghel alb, putina sare, trei linguri de unt si trei linguri de zeama de lamaie. Adauga sparanghelul curatat si lasa apa la fiert aproximativ 30 de minute. Scoate spranghelul din oala si creste focul la intensitate medie spre mare, lasand supa la fiert inca 30 de minute.

Separat, intr-o tigaie, topeste restul de unt impreuna cu faina si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn timp de doua minute. Adauga sparanghelul fiert in tigaie si amesteca in continuare. In acest moment trebuie sa presezi putin sparanghelul cu ajutorul unei spatule de lemn. Adauga compozitia in supa si amesteca in continuare, aproximativ 15 minute.

La final, adauga smantana si amesteca inca doua minute. Adauga putina sare si zeama de lamaie ramasa pentru mai mult gust.

Eu am pastrat cateva fire intregi de sparanghel pentru a le servi ca atare, impreuna cu supa. Poti adauga si putine verdeturi pentru mai mult gust.

Daca te-a atras reteta de supa crema de sparanghel alb, iti propun sa arunci o privire si peste aceasta supa crema de ciuperci brune. Are foarte putine calorii!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastrae de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver