supa de creveti lapte cocos

Daca iti place sa testezi retete noi, incearca si o supa de creveti si lapte de cocos picanta. E o supa thailandeza extrem de savuroasa datorita combinatiei speciale de dulce, sarat, acrisor si picant. Condimentele acestea ard si grasimile, asa ca te delectezi si „lucrezi” la o talie subtire in acelasi timp.

Ingredientul cheie in supa de creveti picanta din bucataria thailandeza este laptele de cocos. Acesta ii da o consistenta cremoasa si un gust mai dulce. E recomandat sa folosesti lapte de cocos la conserva, solid.

Iar daca te gandesti ca laptele de cocos solid este destul de caloric, incearca sa reduci grasimile din alta parte in ziua cand te hotarasti sa-ti faci aceasta supa de creveti picanta thai! E si o parte buna in toata povestea asta: supa este usor picanta – se face cu ardei iute si cu pasta de curry rosu! Ambele sunt condimente spicey care accelereaza metabolismul si micsoreaza depozitele de grasime (in special din jurul taliei!).

Tips: Supa picanta thai se poate face si cu pui in loc de creveti, insa iti recomandam aceasta varianta. Crevetii sunt mai sanatosi decat puiul!

Supa de creveti picanta thai: o combinatie neasteptata de arome

Trecand peste aspectele dietei si atuurile pentru o talie subtire, supa de creveti picanta thai trebuie incercata! E o explozie de gusturi care se combina minunat: dulce si picant, acrisor si parfumat (de la busuioc si patrunjel!).

Iar daca ti se pare greu de facut, iti garantam ca nu e si ca iti va reusi chiar daca nu ai experienta in bucatarie. Totul e sa folosesti condimentele din reteta si sa urmezi intocmaii pasii. Iata ingredientele de care ai nevoie ca sa prepari supa de creveti si lapte de cocos thailandeza.

Ingrediente pentru 6 portii de supa de creveti picanta thai:

½ kg de creveti

1 lingura de ghimbir proaspat ras

4 catei de usturoi

2 linguri de ulei de masline

4 cesti de supa de legume

1 conserva de lapte de cocos neindulcit

2 linguri de sos de peste

1 lingura de suc de lamaie

2 lingurite de pasta de curry rosu

220 de grame de ciuperci feliate

1 ardei gras rosu, taiat

¼ ceasca de busuioc proaspat tocat

¼ ceasca de patrunjel tocat

¼ ceasca de ceapa verde tocata

1 ardei iute rosu felii de lime pentru servit

Preparare supa de creveti picanta thai:

Soteaza ghimbirul si usturoiul in uleiul de masline, 1-2 minute.

Adauga supa de legume, laptele de cocos, sosul de peste, sucul de lamaie si pasta de curry rosu.

In loc de ceapa verde poti folosi lemongrass. Echilibreaza gustul picant!

Cand supa da in fiert, redu focul si adauga ciupercile si ardeiul gras rosu. Las-o sa fiarba inca 5-6 minute pana cand ciupercile si ardeiul gras se inmoaie bine. Adauga crevetii si gateste-i 1-2 minute pana devin rozalii.

Ia supa de creveti de pe foc si adauga busuiocul, patrunjelul, ceapa verde si ardeiul iute. Daca nu obisnuiesti sa mananci foarte picant, folosete doar jumatate de ardei iute. Sau poti sa sari de tot peste el!

Daca nu mananci peste si fructe de mare, iti recomandam o supa exotica de dovleac, cu lapte de cocos.

Foto: Guliver