Supa vegana de ciuperci e foarte sanatoasa si satioasa. Poti sa o mananci simpla sau impreuna cu un sandwish sau o salata verde. Pentru ca e o supa-crema, deci mai groasa, o poti lua si la pachet la serviciu!

Supa vegana de ciuperci e o masa grozava, a carei reteta trebuie sa o incerci neaparat daca ai decis sa renunti la carne si lactate! Poti sa improvizezi destul de mult la ea, pentru ca poti sa ii pui tot felul de legume sau sa o “imbogatesti” cu cateva boabe de fasole din conserva sau cu niste crutoane.

Supa vegana de ciuperci, varianta crema. Cu felii de ciuperci!

Fa acasa aceasta reteta de supa vegana de ciuperi, de la Onegreenplanet.org. Ce e interesant la ea e ca e o supa crema in care pastrezi si ingrediente pe care nu le pasezi. Asa ca o sa ai in ea si bucati de ciuperci. De fapt, depinde doar de tine cat de multe ciuperci treci prin blender si cate lasi bucati.

Ingrediente

500 de grame de ciuperci

2 catei de ustoroi, zdrobiti

1 ceasca de ceapa taiata marunt

½ ceasca de caju crud, hidratat aproximativ 4 ore

4 cesti cu supa de legume strecurata, plus inca 2-4 linguri

½ ceasca de lapte de migdale neindulcit

½ ceasca de vin alb

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingura cu faina de secara

Patrunjel proaspat, tocat

Sare

Piper

Boia dulce

Preparare

Pune intr-o cratita medie spre mare ceapa si doua linguri cu supa de legume si amesteca. Soteaza ceapa, adaugand din cand in cand cate putina supa de legume, ca sa nu se lipeasca. Tine ceapa pe foc mic aproximativ cinci minute sau pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul si mai tine amestecul pe foc inca doua minute.

Adauga ciupercile curatate si taiate felii. Gateste-le inca cinci minute, amestecand din cand in cand. Ciupercile isi vor lasa zeama, dar, daca e nevoie, mai pune putina supa de legume. Da focul mare si pune vinul alb. Mai tine acest amestec la foc mare inca cinci minute.

Adauga cele patru cesti cu supa de legume, cimbrul uscat si sarea. Amesteca, apoi acopera supa vegana de ciuperci si las-o la foc mic aproximativ 15 minute.

Paseaza cu blenderul cantitatea de caju hidratat si laptele de migdale. Adauga o ceasca din supa si amesteca pana devine cremos. Amesteca aceasta crema de caju in supa vegana de ciuperci.

Intr-un bol mic, pune o lingura de faina. Pune peste ea 1-2 linguri de supa de legume si amesteca. Pune amestecul de faina si supa treptat peste supa vegana de ciuperci si amesteca pana obtii consistenta pe care ti-o doresti.

Ia de pe foc supa vegana de ciuperci si asezoneaz-o cu piper. Pune supa in boluri si presara deasupra patrunjel proaspat tocat si boia de ardei.

Acum ca stii cum sa faci supa vegana de ciuperci, afla si cum sa faci Paste cu ciuperci in stil italian.

FOTO: Guliver