Supa verde detoxifianta - portia ta de multivitamine!

Iti place sa ai o alimentatie sanatoasa, dar sunt momente in care esti lipsita de inspiratie si alegi un preparat in graba? Aceasta supa verde detoxifianta poate fi alegerea perfecta in orice zi, scrie mindbodygreen.com. Este usor de preparat, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si contine foarte multe vitamine.

Ai foarte multe motive sa alegi aceasta supa verde detoxifianta si sa te bucuri de gustul sanatos al unui preparat simplu si hranitor!

Supa verde detoxifianta – portia ta de multivitamine

Aceasta supa verde detoxifianta iti da foarte multa energie, poate fi consumata in orice moment al zilei si cu siguranta este hranitoare. In plus, contine foarte multe vitamine si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

INGREDIENTE

2 linguri ulei de masline extravirgin

1 ceapa alba, tocata

sare de mare

1 bucata praz

1 cartof alb, taiat cubulete

2 catei de usturoi

un praf piper negru

1,5 l supa de legume

1 legatura verdeata, fiarta si tocata

1 varza kale, fiarta si tocata

1 legatura patrunjel proaspat, tocat

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1 lingura zeama de lamaie

PREPARARE

Intr-o oala, pune uleiul de masline la incins, apoi adauga ceapa si putina sare de mare. Amesteca cu o lingura de lemn pana cand ceapa devine translucida (aproximativ zece minute). Adauga prazul, tocat marunt, si cartoful si amesteca in continuare (aproximativ trei minute).

Adauga usturoiul si piperul si amesteca inca 30 de secunde. Adauga 500 ml supa de legume si lasa ingredientele sa fiarba pana cand supa incepe sa scada. Adauga verdeata fiarta, varza kale si putina sare si amesteca in continuare. Dupa ce supa a fiert putin, adauga supa de legume ramasa si asteapta pana cand aceasta da in clocot. Dupa ce a fiert, acopera supa cu un capac si asteapta cinci minute.

Separat, intr-un blender, toarna supa si pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna supa in cantitati mici, pentru ca in acest fel iti va fi mai usor sa o prepari. Toaca patrunjelul proaspat si adauga-l la final in blender. Pulseaza de cateva ori, apoi toarna supa inapoi in oala si las-o la foc mediu. Adauga coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Gusta supa, iar daca este cazul, poti sa mai adaugi putina sare.

Poti sa servesti supa pe loc sau poti sa o lasi sa se raceasca si sa o consumi in alta zi. Se pastreaza foarte bine la rece. Pentru servire, poti sa decorezi bolul cu cateva frunze de patrunjel, frunze de menta, o felie de lamaie sau crema pentru supa. Pofta buna!

Incearca si: Supa detoxifianta cu linte – o reteta aromata si sanatoasa!

Foto: Guliver