In weekend, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa petreci ore in sir in bucatarie, gatind mancaruri care necesita preparare termica indelungata. Este destul de extenuant sa petreci foarte mult timp stand langa aragaz, asa ca aceste retete de supe de legume reci sunt perfecte pentru acele zile in care vrei sa mananci ceva gustos si sanatos, scrie popsugar.com!

Sunt foarte putine retete care nu necesita preparare termica, iar cele mai multe cuprind salate, prajituri sau smoothie-uri. Vestea buna e ca te poti bucura de o masa sanatoasa si copioasa cu ajutorul acestor minunate retete de supe de legume reci, care nu iti iau atat de mult precum preparatele normale. In plus, se pot savura ca atare, fara sa stai mult timp ca sa le incalzesti.

Supe de legume reci – o alegere potrivita pentru orice moment al zilei

Supele de legume reci nu numai ca sunt o optiune foarte buna in zilele calduroase, dar sunt si foarte usor de preparat si nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Poti sa prepari supe de legume reci folosind doar legume de sezon, dar poti sa adaugi si unele congelate. In plus, poti sa pui in mancaruri cateva condimente sau alte ingrediente sanatoase.

Important este sa alegi ce iti place si sa nu iti fie teama sa combini mai multe ingrediente.  Aceste supe de legume reci nu au multe calorii si contin cantitati mari de nutrienti si vitamine.

In plus, poti sa folosesti diferite legume sau chiar fructe. De exemplu, daca ai cumparat pepene rosu, dar nu mai vrei sa-l consumi simplu, poti sa prepari o supa rece de pepene si te vei bucura de toate beneficiile pe care le are acesta asupra sanatatii. Poti sa prepari si supa de avocado sau supa de pere.

Inspira-te din aceste retete!

O supa rece de legume este perfecta in orice zi, scrie draxe.com, asa ca poti sa testezi una dintre retetele de mai jos.

1. Supa rece de sfecla rosie

Sfecla rosie ofera o culoare minunata supei, este foarte sanatoasa si se prepara foarte usor, asa ca poti sa testezi oricand aceasta reteta.

INGREDIENTE

4 bucati de sfecla rosie

1 ceapa rosie

2 catei de usturoi

3 castraveti, medii

1 legatura de marar

2 linguri de otet de mere

un praf de sare kosher

un praf de piper

PREPARARE

Pune sfecla la fiert, la foc mediu. Este necesar sa o lasi la fiert timp de aproximativ 60 de minute. Dupa ce a fiert, curata sfecla de coaja si tai-o in felii subtiri. Pastreaza o bucata de sfecla pentru mai tarziu.

Pune feliile de sfecla in blender, apoi adauga 400 ml de apa, o jumatate de ceapa tocata, usturoiul, doi castraveti, sare, piper, otet si marar (pastreaza putin marar pentru mai tarziu). Pulseaza de cateva ori pana cand obtii o compozitie cremoasa. Daca supa este prea subtire, poti sa mai adaugi putina apa.

Toarna supa intr-un bol. Daca vrei, orneaza supa cu cateva cuburi de sfecla, cateva felii de castravete si putin marar. Poti sa adaugi si cateva felii subtiri de ceapa si cateva picaturi de ulei de masline.