Iti doresti sa prepari un desert delicios si sanatos, dar esti lipsita de idei? Inspirate de site-ul minimalistbaker.com, astazi iti propunem sa incerci aceasta minunata reteta de tarta cu banane, preparata in stil vegan. Este foarte usor de facut, ai nevoie de zece ingrediente de baza si gustul este pe masura! 

Pentru blat este recomandat sa folosesti migdale si fulgi de ovaz- ii confera o textura aparte si va fi mult mai usor de manevrat. In plus, aceste ingrediente ii vor da preparatului un gust special, usor: ai nevoie doar de amidon de porumb, indulcitor natural pe baza de stevie, lapte de migdale si esenta de vanilie, pe care le amesteci cu crema de nuca de cocos.

Recomandarea zilei: tarta cu banane

Aceasta tarta cu banane este:

  • racoritoare
  • dulce
  • cremoasa
  • hranitoare

INGREDIENTE

Pentru blat

67 g de fulgi de ovaz

84 g de migdale

un praf de sare

24 g de indulcitor natural pe baza de stevie

60 ml de ulei de cocos

Pentru umplutura

14 g de amidon de porumb

66 g de indulcitor natural pe baza de stevie

un praf de sare

360 ml de lapte de migdale

1 lingurita de extract de vanilie (esenta)

1 banana, decojita

Pentru crema de nuca de cocos

414 g de crema de nuca de cocos

1 lingurita de extract de vanilie

24 – 40 g de indulcitor natural pe baza de stevie, pudra

Pentru topping

crema de nuca de cocos

2 banane, decojite

PREPARARE

Incalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius si pregateste o tava pentru placinta sau tarta. Separat, intr-un blender, adauga ovazul, indulcitorul natural, sarea si migdalele si amesteca-le bine. Trebuie sa obtii o compozitie cremoasa, omogena.

Incepe sa adaugi uleiul de cocos si amesteca in continuare. Compozitia trebuie sa fie precum o coca, asa ca este de preferat sa nu se faramiteze in mana. Daca este necesar, poti sa mai adaugi putin ulei de cocos.

Transfera compozitia in tava. Atentie, este indicat sa ungi tava cu putin ulei de cocos sau sa asezi pe ea hartie pentru copt. Intinde bine aluatul pe toata suprafata tavii. Lasa aluatul la copt timp de 15 minute, apoi mareste temperatura cuptorului la 190 de grade Celsius si asteapta inca cinci sau zece minute. Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca.

Pasul urmator este sa prepari umplutura. Intr-o tigaie, amesteca amidonul de porumb, indulcitorul pe baza de stevia, sarea si laptele de migdale. Amesteca la foc mediu, timp de patru sau sase minute. La final, adauga extractul de vanilie si lasa compozitia sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, este recomandat sa torni compozitia intr-un bol si sa o lasi la rece timp de doua sau trei ore.

Pasul urmator este sa amesteci crema de nuca de cocos cu ajutorul unui mixer. Trebuie sa obtii o compozitie care seamana cu frisca. Tot acum poti sa adaugi putin indulcitor natural si esenta de vanilie. Lasa compozitia cateva minute la frigider.

Dupa ce s-a racit, amesteca budinca impreuna cu crema de nuca de cocos, apoi toarn-o peste blat si adauga cateva felii de banane pentru topping. Daca este necesar, poti sa mai adaugi putina crema de nuca de cocos. Tarta se pastreaza foarte bine la rece, dar este recomandat sa o consumi in primele 48 de ore.

Iata si o reteta de tarta de ciocolata altfel: 100% vegana si delicioasa!

Daca ti-a placut, te-a ajutat, te-a inspirat acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver