tarta cu ciocolata felii

Adori tarta cu ciocolata? Si noi! Dar dupa rasfat, automat, ne simtim si vinovate... Dar nu trebuie sa fie mereu asa! Incearca sa gasesti alternative mai sanatoase la deserturile decadente cu ciocolata si mult zahar.

Sugestia noastra de azi: o tarta cu ciocolata absolut minunata! Nu doar ca e delicioasa, dar are si putine calorii!

Blatul se face cu faina de migdale in loc de faina alba si este indulcit cu sirop de artar. Crema e doar din ciocolata neagra si lapte de cocos solid, fara pic de zahar. Suna foarte dietetic, nu-i asa? Si tocmai din acest motiv ne place foarte mult. Pe deasupra, este gata cat ai clipi!

Tarta cu ciocolata: o reteta super-rapida!

Blatul se prepara in blender, in mai putin de 5 minute, iar apoi trebuie copt inca 15. Tocmai bine, pentru ca intre timp, fierbi laptele de cocos si topesti ciocolata in el. Asamblezi, dai tarta cu ciocolata la rece si asta e tot!

Tips pentru tarta cu ciocolata: respecta intocmai ingredientele din reteta. Spre exemplu, la crema, e obligatoriu sa folosesti lapte de cocos din conserva, care este solid. Desi il fierbi, acesta este mai gras si confera cremei o consistenta mai cremoasa.

Ingrediente pentru tarta cu ciocolata cu putine calorii:

Pentru aluat:

40 grame de fulgi de cocos neindulciti

190 grame de faina de migdale

2 linguri de ulei de cocos

2 linguri de sirop de artar

¼ lingurita de sare

Pentru crema de ciocolata:

240 ml de lapte de cocos la conserva

340 grame de ciocolata neagra, rupta bucati

1 lingurita de extract de vanilie

Pentru topping:

4-5 linguri de cacao de buna calitate sau

ciocolata neagra rasa

Preparare tarta cu ciocolata:

Ca sa prepari o tarta cu ciocolata, preincalzeste cuptorul la 176 de grade. Pune faina de migdale, sarea si fulgii de cocos in blender si pulseaza de cateva ori pana cand obtii o compozitie fina.

Topeste pe foc mic uleiul de cocos si siropul de artar si adauga-le in blender. Pulseaza pana cand se formeaza firimituri – blatul ar trebui sa se „lipeasca” cand il strangi cu mana.

Daca iti place combinatia de ciocolata si fructe, poti adauga capsuni sau zmeura deasupra!

Rastoarna compozitia pentru blat intr-o tava de tarta/tort, de 23 de centimetri, cu baza detasabila. Apasa usor blatul si uniformizeaza-l cu degetele. Coace-l in centrul cuptorului, 12-16 minute, pana cand devine auriu si tare. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca 1 ora.

Prepara crema pentru tarta cu ciocolata: pune bucatile de ciocolata intr-un bol. Separat, da laptele de cocos in fiert si rastoarna-l peste ciocolata. Amesteca pana cand ingredientele se incorporeaza, iar la final adauga si extractul de vanilie.

Toarna crema de ciocolata peste blatul rece si baga tarta cu ciocolata in frigider cel putin o ora, pana cand se intareste. Inainte de a o servi, pudreaz-o cu cacao sau acoper-o cu ciocolata neagra rasa. Mai poti adauga la tarta si nuci coapte in cuptor.

Foto: Guliver