Tarte cu lamaie

Iti doresti sa prepari un desert sanatos, fara gluten si cu putine calorii? Site-ul minimalistbaker.com iti propune sa incerci aceasta reteta de tarte cu lamaie, in stil vegan. Sunt un adevarat deliciu si in mod sigur vei deveni dependenta de gustul lor! 

Daca te-ai gandit pana acum ca nu este posibil sa prepari tarte cu lamaie care sa nu contina gluten, iata ca aceasta reteta iti dovedeste contrariul. Ai nevoie doar de zece ingrediente ca sa prepari aceste delicioase tarte cu lamaie!

Tarte cu lamaie, in stil vegan

Combinatia dintre migdale si untul de arahide fac din aceste tarte un adevarat deliciu. Sunt perfecte pentru a fi servite la orice ora din zi. Eu le pastrez in caserole si le iau cu mine de fiecare data cand merg la birou, astfel ma pot bucura de un desert sanatos si delicios.

Pentru crema am folosit alune caju, crema de cocos, coaja rasa de lamaie, sirop de artar, sare de mare si putin amidon.

De ce aceste tarte de lamaie vor fi preferatele tale?

  • sunt cremoase
  • au un gust delicios
  • pot fi servite la orice ora din zi
  • sunt foarte usor de facut
  • sunt sanatoase
  • le poti lua cu tine la munca

 Iata, asadar, cum prepari tartele cu lamaie:

Ingrediente

Pentru umplutura

120 de grame de alune caju

240 de grame de nuca de cocos

2 linguri de amidon

coaja rasa de la o lamaie

un praf de sare

60 de ml de sirop de artar

14 grame de indulcitor natural pe baza de stevia

Pentru blat

90 de grame de ovaz

112 grame de migdale

un praf de sare de mare

24 de grame de zahar de nuca de cocos

15 ml de sirop de artar

75 de grame de ulei de cocos

Preparare

Pune alunele caju itnr-un bol si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le timp de un minut, apoi varsa apa. In acest timp, incalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius si pregateste o tava in care pui hartie de copt.

Pune ovazul, migdalele, sarea de mare si zaharul de nuca de cocos intr-un blender si amesteca-le pana in momentul in care obtii o compozitie omogena si cremoasa. Transfera continutul intr-un bol mai mare si adauga siropul de artar si uleiul de cocos. Amesteca pana in momentul in care compozitia se ingroasa. In acest moment ar trebui sa obtii un aluat care sa nu se faramiteze. Daca aluatul este prea uscat, poti sa mai adaugi putin ulei de cocos.

Transfera compozitia in tava pe care ai pregatit-o mai devreme. Asaza o alta hartie de copt peste compozitie si preseaza-o astfel incat aceasta sa fie foarte bine intinsa in tava (nu trebuie sa ramana goluri).

Inlatura hartia de copt si introdu compozitia la cuptor. Las-o la copt timp de aproximativ 15 minute, apoi creste temperatura la 190 de grade Celsius si mai lasa compozitia la copt aproximativ opt minute sau pana cand aluatul capata o culoare aurie.

Pasul urmator este sa pui alunele caju, crema de cocos, amidonul, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea de mare si siropul de artar intr-un blender si sa amesteci toate aceste ingrediente pana cand obtii o compozitie cremoasa si omogena. Daca este cazul, poti sa mai adaugi putina zeama de lamaie sau coaja rasa de lamaie.

Toarna compozitia pe blatul pe care l-ai pregatit mai devreme la cuptor si ai grija sa fie bine intinsa. Lasa tarta la copt timp de aproximativ 20 – 23 de minute. Scoate tava din cuptor, lasa tarta zece minute pentru a se raci, apoi las-o la frigider pana se raceste complet (este de preferat sa o lasi aproximativ patru ore).

Pentru servire, iti recomand sa tai tarta de lamaie in portii egale si sa o decorezi cu cateva felii de lamaie.

Tarte cu lamaie, informatii nutritionale

  • calorii: 326
  • grasimi saturate: 13,7 grame
  • grasimi: 24.6 grame
  • carbohidrati: 24,3 grame
  • sodiu: 61 de mg
  • fibre: 3,3 grame
  • proteine: 5,9 grame

Incearca si aceasta reteta de tort dietetic cu branza de vaci si lamaie!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver