Dai o petrecere in weekend sau iti inviti prietenele la un film si ai vrea sa faci ceva dulce, dar nu prea stii ce? Iti spunem o reteta de prajitura cu cocos cu care n-ai cum sa nu impresionezi!

Aceasta prajitura cu cocos este atat de buna incat chiar daca nu esti fan “cocos” tot te vei indragosti de ea.

Practic, prajitura are un blat care se face din biscuiti graham – asta e partea cea mai usoara fiindca blatul se prepara direct in blender si apoi se coace zece minute si e gata. Deasupra blatului se pune crema, o crema fina si aromata din lapte de cocos, si, apoi, urmeaza un topping din frisca facut tot din lapte de cocos. Prea mult cocos? Nu si de data asta!

Prajitura cu cocos pe care o poti savura chiar si la dieta

Daca esti atenta la silueta, nu-ti face griji! Prajitura cu cocos nu are in compozitie zahar, ci miere. Laptele de cocos este, insa, destul de gras si are calorii suficiente, asa ca, incearca sa gusti doar o portie de prajitura si sa nu exagerezi. De asemenea, poti inlocui untul din compozitia blatului cu ulei de cocos.

Ingrediente:

8-10 biscuiti graham

¼ ceasca de nuci pecan

4 linguri de unt topit

1 ½ ceasca de lapte

425 ml lapte de cocos solid

4 galbenusuri

3 linguri de miere

5 linguri de amidon

½ lingurita de sare

1 lingura de unt rece

1 lingurita de extract de vanilie

½ ceasca de fulgi de cocos

200 ml lapte de cocos solid

2 linguri de zahar din cocos

Preparare:

Fa un blat din biscuitii graham: pune-i in blender impreuna cu nucile pecan si macina totul unu-doua minute. Adauga untul topit si mai pulseaza inca o data. Intinde acest blat intr-o tava de tarta si coace-l 10 minute la 176 de grade. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca.

Pune intr-o oala mica laptele de cocos si laptele normal si incalzeste-le la foc mic, pana cand se combina. Atentie! Laptele nu trebuie sa fiarba! Separat, amesteca galbenusurile, mierea, amidonul si sarea – galbenusurile trebuie amestecate 5-10 minute pana capata o culoare de galben pal. Toarna laptele, putin cate putin, peste galbenusuri si amesteca pana se incorporeaza.

Toarna crema aceasta in vasul in care a fiert laptele si fierbe-o la foc mic. Amesteca in ea continuu pana cand incepe sa se ingroasa. Ia-o de pe foc. Adauga untul rece si extractul de vanilie si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Toarna crema peste blatul de biscuiti, acopera cu o folie protectoare, si pune tava la frigider, cel putin doua ore.

Pune laptele de cocos intr-un bol si bate-l cu un mixer la viteza maxima, trei-cinci minute, pana cand devine usor si pufos. Adauga zaharul la final si mai bate-l inca putin pana cand se incorporeaza.

Inainte de servire, adauga frisca din lapte de cocos deasupra cremei si presara peste ea fulgii de cocos.

Daca iti plac prajiturile cu cocos, trebuie sa incerci si aceasta reteta de macarons din cocos!

Foto: Guliver