Tort vegan cu nuci

Astazi iti propun o reteta care iti va trezi toate simturile si care te va trimite cu gandul la o poveste “aromata”: tort vegan cu nuci! Este o bunatate de desert, este foarte usor de preparat si este foarte sanatos.

Nucsoara si extractul de vanilie din compozitia acestui tort vegan cu nuci ii dau o savoare inedita si il transforma intr-un desert perfect pentru orice ocazie. In plus, trebuie sa mai mentionez ca am folosit si cateva banane la prepararea acestui tort; ii dau un gust aparte si il fac mai cremos.

Tort vegan cu nuci

Iti recomand sa incerci aceasta bunatate de tort vegan simplu, fara zahar. Este foarte usor de preparat si sunt convinsa ca va deveni si desertul tau preferat!

Blatul se prepara foarte usor, iar pentru crema nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Piureul de banane ii da o consistenta cremoasa si il poti folosi chiar si la prepararea altor retete de torturi vegan.

Ingrediente

300 de ml de lapte de soia

o lingurita de otet de mere

doua linguri de ulei vegetal

piure de banane (am folosit patru banane mai mici pentru preparare)

150 de grame de miere

doua lingurite de extract de vanilie

un praf de sare

un praf de nucsoara

160 de grame de faina

doua lingurite de praf de copt

50 de grame de nuci macinate

Preparare

Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Intr-un bol de marime medie, adauga laptele de soia, otetul de mere si amesteca-le.

Separat, intr-un bol mai mare, amesteca uleiul vegetal, piureul de banane (eu l-am preparat foarte usor cu ajutorul unui mixer), mierea, extractul de vanilie, sarea si nucsoara.

Separat, intr-un alt bol, amesteca ingredientele uscate: faina si praful de copt.

Pasul urmator este sa torni laptele de soia in bolul care contine piureul de banane, sa amesteci bine ingredientele, apoi sa le adaugi in bolul care contine ingredientele uscate. Adauga si nucile macinate si amesteca in continuare (daca iti este mai usor, poti folosi un mixer pentru a amesteca toate ingredientele).

Toarna compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 de cm si foloseste o lingura pentru a presa bine compozitia. Lasa tortul la cuptor timp de 25 de minute sau pana in momentul in care acesta este copt (eu l-am testat cu o scobitoare).

Poti servi tortul dupa ce s-a racit, iar la frigider se pastreaza foarte bine timp de o saptamana. Eu iti recomand sa il decorezi si cu putina crema din frisca vegetala si cu cateva nuci intregi inainte sa il servesti.

Iti plac deserturile cu ciocolata? Iti propun sa incerci si acest tort raw vegan cu ciocolata si fructe de padure!

Foto: Guliver