Ti-ai imaginat vreodata ca poti manca un desert delicios, dar fara unt si oua? Incearca sa faci un tort vegan de vanilie si avocado si nici nu vei simti diferenta!

Avocado se gaseste in orice supermarket. Nu mai e de mult un fruct pretentios la noi in tara. Are o multime de beneficii si il poti consuma in multe feluri. Dar ai indrazni sa faci din avocado un desert? Si nu orice desert, ci un tort cu care sa iti dai pe spate invitatii?

Tort vegan de vanilie si avocado, un desert indraznet

Blatul de tort vegan de vanilie si avocado este dens si satios, iar singurele grasimi din el sunt, evident, vegetale. Adica de la avocado si de la uleiul de migdale. Dar in niciun caz nu te astepta sa aiba gust de avocado!

Crema e putin mai ciudata. E dulce, cu o usoara tenta de citrice, dar este verde! Iata o reteta de la Vegetarianinme.blogspot.ro.

Ingrediente pentru blatul de tort:

3 cesti cu faina

½ lingurita cu sare

2 lingurite cu bicarbonat de sodiu

2 cesti de zahar brun

¼ ceasca cu ulei de migdale (sau alt tip de ulei vegetal)

½ ceasca cu pulpa de avocado, bine pasat (ar trebui sa intre un avocado mediu)

2 cesti cu apa

2 linguri cu otet de vin alb

2 linguri cu extract de vanilie

1 pastaie de vanilie

Ingrediente pentru crema de avocado:

220-250 de grame de pulpa de avocado bine copt (2 sau 3 avocado medii)

2 linguri cu zeama de lamaie sau de lime

400 de grame de zahar pudra, trecut prin sita

½ lingurita cu extract de vanilie

Preparare blat:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu ulei o tava cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri si apoi tapeteaz-o cu faina.

Amesteca toate ingredientele uscate, mai putin zaharul. Amesteca intr-un bol toate ingredientele umede, inclusiv semintele de vanilie si pulpa de avocado. Adauga zaharul in amestecul de ingrediente umede pentru acest tort vegan de vanilie si avocado si amesteca bine, pana cand zaharul se topeste si amestecul se omogenizeaza foarte bine. Dupa aceea, amesteca ingredientele umede cu cele uscate, amestecand cu o lingura continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Cand aluatul este uniform, toarna-l in tava.

Coace blatul de tort vegan de vanilie si avocado aproximativ 30-40 de minute si incearca-l cu o scobitoare. Lasa blatul sa se raceasca in cuptor inca 15 minute, apoi scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe grilajul cuptorului. Inainte sa pui crema, trebuie sa te asiguri ca blatul este racit complet.

Preparare crema de avocado:

Atentie cand alegi avocado! Trebuie sa fie fructe bine coapte, cu pulpa moale. Daca au pete maronii pe pulpa, indeparteaza aceste portiuni cand gatesti. Pune pulpa de avocado intr-un bol de mixer. Adauga zeama de lamaie sau lime si amesteca avocado la viteza medie, aproximativ 2-3 minute, pana cand se deschide putin la culoare.

Pune, treptat, zaharul pudra si continua sa amesteci crema pentru tort vegan de vanilie si avocado. Adauga extractul de vanilie. Crema e gata!

Taie blatul de tort in doua si asambleaza tortul. Daca nu vrei sa il servesti imediat, pune crema la frigider si asambleaza tortul chiar inainte de servire.

Nu iti face griji, pentru ca ai pus zeama de lamaie in ea, crema de tort vegan de vanilie si avocado nu va deveni maronie!

Acum ca stii cum sa faci un tort vegan care sa iti impresioneze invitatii, afla si Ce avantaje are alimentatia vegana. 

FOTO: Guliver