Foloseste intotdeauna ciocolata neagra

Delicioasele si sofisticatele trufe de ciocolata care ti-au facut cu ochiul din vitrinele cofetariilor pot fi preparate foarte usor si acasa, cu ingrediente simple. Iti dezvaluim reteta!

Ciocolata neagra de calitate, frisca lichida, unt si cacao. Doar de atata ai nevoie ca sa prepari cele mai bune trufe de ciocolata. Si de muuulta rabdare, pentru ca desi trufele de ciocolata nu necesita cine stie ce cunostinte in bucatarie, trebuie tinute cateva ore bune la frigider ca sa capete consistenta dorita.

Poti sa savurezi minunatele trufe de ciocolata chiar si cand esti la dieta! Secretul?

Desertul merita insa orice asteptare! Si mai avem o veste buna: chiar daca esti la cura, poti sa te rasfeti cu cateva trufe de ciocolata pentru ca nu contin zahar, iar ciocolata neagra este considerata a fi foarte sanatoasa! Din ingredientele de mai jos obtii in jur de 50 de trufe de ciocolata, insa daca ti se par prea multe, poti sa reduci compozitia la jumatate!

Ingrediente:

– 280 de grame de ciocolata neagra

– 240 ml de frisca lichida

– 50 de grame de unt nesarat

– cacao pentru pudrat

Preparare:

Rupe ciocolata si pune-o intr-un bol.

Separat, toarna frisca lichida intr-o oala mica, adauga si untul, si pune-o pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Ia-o de pe foc si toarn-o peste ciocolata.

Amesteca ciocolata ca sa se topeasca. Dupa preferinte, poti adauga si vanilie, rom, suc de portocale sau de lamaie. Lasa ciocolata sa se raceasca 15-20 de minute, iar apoi refrigereaz-o pentru cel putin patru ore.

Pentru a forma trufele, foloseste o lingurita scufundata in apa fierbinte, ia din compozitie si formeaza bile cu ajutorul palmelor (poti pune putin ulei de floarea soarelui in palme pentru ca trufele sa nu se lipeasca). Pudreaza trufele de ciocolata cu cacao si pune-le pe o hartie de copt unsa cu unt sau cu putin ulei de masline. Pot fi pastrate in frigider pana la trei zile.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver