O reteta pentru initiati

Pentru ca vine weekendul si s-ar putea sa ai chef de gatit, te ispitesc cu un preparat complex, care mertita tot efortul: lasagna cu spanac. Varianta propusa de mine este o reteta absolut delicioasa cu spanac, sos de rosii, multe condimente si surpriza: branzeturi alese!

Momentul ideal ca sa gatesti lasagna cu spanac este intr-o zi in care ai mai mult timp la dispozitie si nu ti-e foame prea tare. Asta deoarece, prepararea acestei retete dureaza destul de mult: in jur de 15-20 de minute „asamblarea” sosului si in jur de o ora si ceva rumenirea foilor de lasagna in cuptor. Eu te sfatuiesc sa o incerci intr-o dupa-amiaza de weekend si sa chemi si cativa prieteni la masa. Este atat de buna incat merita impartita cu oamenii dragi!

Ingrediente:

– 1 lingura de ulei de masline extravirgin

– 300 de grame de spanac

– 1/2 ceapa taita

– 1/2 lingurita de oregano

– 1/2 lingurita de busuioc uscat

– 2 catei de usturoi

– 1 borcan de sos de rosii pentru spaghete

– 1 si 1/2 ceasca de apa

– 2 cesti de branza cottage cheese sau ricotta

– 225 de grame de branza mozzarella razuita

– 1/4 ceasca de parmezan razuit

– 1/2 ceasca de patrunjel proaspat

– 1 lingurita de sare

1/8 lingurita de piper

– 1 ou

– 225 de grame de foi pentru lasagna

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 175 de grade.

Intr-o oala mai mare, soteaza spanacul, ceapa, oregano, busuiocul si usturoiul in ulei de masline, la foc moderat. Dupa doua-trei minute, adauga sosul de rosii pentru spachete si apa. Gateste pentru 20 de minute.

Intr-un bol, amesteca branza slaba, branza mozzarella, parmezanul, patrunjelul, sarea, piperul si oul.

Aseaza un strat de foi pentru lasagna pe o tava si apoi adauga cateva linguri din sosul obtinut cu spanac si rosii. Peste acest sos, pune patru foi de lasagna si adauga din nou sos. Mai pune inca patru foi de lasagna, iar acum acopera cu cantitati egale de sos si de branza. Repeta operatiunea pana termini compozitia.

Acopera tava cu folie si pune totul la cuptor pentru 55 de minute. Indeparteaza folia si mai coace inca 15 minute. Lasa lasagna sa se raceasca si serveste!

Ca sa prepari aceasta reteta de lasagna cu spanac, selectioneaza cu atentie  sosul de rosii!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver