O reteta gatita sanatos

Ai mancat cartofi noi pe anul acesta? Daca inca nu i-ai degustat, mergi la piata si fa-ti aprovizionarea! Avem o reteta clasica, dar gustoasa si satioasa, de cartofi noi cu rozmarin la cuptor!

Acum e cel mai bun moment cand poti sa te bucuri de cartofi noi fara sa-ti faci prea multe procese de constiinta, deoarece ii poti gati mult mai sanatos: la cuptor cu putin ulei de masline si ierburi aromate: rozmarin, patrunjel, cimbru sau orice alte condimente iti fac placere.

In plus, daca ii servesti cu o salata de vara din legume proaspete nici nu risti sa-ti incarci masa cu prea multe calorii. Daca vrei insa sa mananci sanatos, nu combina niciodata cartofii cu carnea. Evita insa si untul! Desi este un ingredient care poate da mai multa savoare cartofilor noi, este un tip de grasime care ingrasa!

Daca esti curioasa sa afli mai multe despre cum sa combini corect alimentele ca sa-ti pastrezi silueta, citeste cateva sfaturi date de celebrul nutritionist Michel Montignac in cadrul renumitei sale diete!

Ingrediente pentru 4 portii de cartofi noi cu rozmarin:

– 1 kg de cartofi noi

– 6 catei de usturoi

– 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin

– 2 linguri  de rozmarin, proaspat sau uscat

– sare si piper dupa gust

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 230 de grade.

Spala bine cartofii, sub jet de apa, astfel incat sa cureti bine pamantul. Daca ai niste cartofi mai micuti, ii poti lasa intregi, daca insa sunt mai mari, taie-i pe jumatate.

Pregateste tava de la cuptor si inveleste-o cu hartie de copt. Pune cartofii pe hartie si asezoneaza-i cu uleiul de masline, rozmarinul si usturoiul taiat bucatele mari.

Pune tava cu cartofi la cuptor si coace-i in jur de 20-30 de minute, pana cand devin moi. Poti sa verifici daca sunt facuti infigand furculita pana in centrul cartofului.

Serveste cartofii noi cu rozmarin calzi cu o salata de vara langa! Pofta buna!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver