Daca ai intrat pe Facebook in ultimele zile sunt sanse mari sa fi vazut un clip viral care-ti arata cum poti sa pregatesti samburele de avocado pentru consum.

Videoclipul sustine ca samburele de avocado este partea cea mai bogata in nutrienti a fructului si ca prin uscarea acesteia, tocarea ei in bucati si folosirea sa in piureuri va adauga o mai mare valoare nutritiva pentru dieta ta. Videoclipul a strans in doar cateva minute peste de 25 de milioane de vizualizari.

Deci, care e treaba cu samburele de avocado? Ai aruncat pana acum o parte foarte nutritiva a unuia dintre superalimentele noastre preferate? Nu e chiar atat de adevarat, spune redactorul de nutritie, Cynthia Sass de la foxnews.com.

Samburele de avocado: ce concluzii s-au tras pana-n prezent

“Sunt un mare fan al fructului de avocado. Il mananc zilnic si-l recomand clientilor mei, dar am rezerve cu privire la consumul samburelui de avocado”, a explicat ea. “Desi exista unele cercetari cu privire la compusii benefici din samanta de avocado, nu s-a stabilit inca siguranta ingerarii, astfel incat raportul dintre riscuri vs. calitati nu e pe deplin cunoscut.”

Cercetarile cu privire la consumul semintelor de avocado sunt inca la inceput. Studiile existente s-au concentrat asupra potentialelor beneficii ale extractelor din seminte de avocado, mai degraba decat pe consumul samburelui in sine.

Concluzia: pana se vor face mai multe cercetari pentru a se stabili daca semintele sunt sigure pentru a fi consumate si cat de des e ok sa le mananci, ar fi bine sa te rezumi la consumul clasic al fructului de avocado.

Te-ai plictisit sa consumi fructul de avocado in salata? Exista si alte retete inovative pe care ar trebui sa le incerci!

Daca ti-a placut, te-a ajutat, te-a inspirat acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto