Pentru zilele in care vrei sa te rasfeti cu o cina gustoasa si rapida, dar mai ales sanatoasa, am gasit pe Pinch of Yum cea mai buna reteta vegetariana de vara. Ardeii cu legume si branza iti vor incanta simturile!

Pentru aceasta reteta vegetariana de vara, ai nevoie de ardei Poblanos, intrucat sunt foarte aromati. Umplutura de legume, orez si branza iti confera senzatia de satietate pentru mult timp. Vei descoperi in randurile de mai jos o reteta vegetariana de vara usor de preparat si mai usor de savurat.

Reteta vegetariana de vara cu ardei Poblanos umpluti – 5 portii

Sosul pentru aceasta reteta vegetariana de vara are nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 cutie de rosii
  • o ceapa rosie tocata: jumatate pentru sos, jumatate pentru umplutura
  • 1 mana de coriandru
  • 1 ardei jalapeno fara seminte
  • 1 ceasca de apa
  • 1 ½ lingurita sare

Pentru ardeii Poblanos umpluti ai nevoie de:

  • 2 lingurite unt
  • 250 grame de ciuperci proaspate
  • 250 grame de spanac proaspat
  • 5 ardei Poblano
  • 1 ceasca de orez alb nefiert
  • 1 ½ cesti de branza care se gratineaza (mozzarella, de exemplu)
  • 2-3 lingurite pudra de seminte de in (optional)

Instructiuni

  1. Pentru sos: incalzeste cuptorul la 200 de grade. Apoi, intr-un blender, pune ingredientele de sos si fa-le piure. Lasa deoparte.
  2. Pentru umplutura: topeste untul intr-o tigaie mare, pe foc mediu sau mic. Adauga jumatatea de ceapa ramasa si ciupercile. Soteaza pana cand se inmoaie. Adauga spanacul si apoi orezul si amesteca-l in mix, pana cand se incorporeaza.

Adauga doua cesti de sos pregatit mai sus si amesteca bine in umplutura. Lasa totul la foc mic. Continua sa amesteci, adaugand apa daca e necesar, pana cand orezul este gatit (aproximativ 20 de minute). Toarna apoi o ceasca de branza. Daca amestecul pentru aceasta reteta vegetariana de vara ti se pare prea lichid, pune pudra de seminte de in. Adauga sare.

  1. Pentru ardei: taie ardeii in jumatati pe lungime. Curata-i de seminte si de nervuri. Umple fiecare jumtatate cu cateva lingurite din amestecul pregatit mai devreme. Adauga deasupra putina branza.

Pentru a definitiva aceasta reteta vegetariana de vara, pune ardeii Poblano umpluti la cuptor, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie putin si branza se gratineaza.

Date nutritionale pentru aceasta reteta vegetariana de vara/per portie

  • Calorii: 394
  • Grasimi: 18 grame dintre care 10,2 grame de grasime saturata
  • Proteine: 16,3 grame
  • Vitamina A: 46%
  • Vitamina C: 24%
  • Calciu: 36%
  • Fier: 18%

Citeste si: Gustari de vara ce te ajuta sa slabesti: retete sanatoase de incercat.

Foto: Guliver