Serbet cu cirese si menta.

E vremea cireselor! Si va mai fi destul de acum incolo, asa ca profita de vara si fa cat mai des serbet cu cirese si menta! E ca o inghetata, dar mult mai racoritor!

Acest desert are doar cinci ingrediente si e incredibil de usor de facut! Ai nevoie doar de un blender si de congelator!

De ce sa iti faci serbet cu cirese si menta

Ciresele au o multime de beneficii. Printre ele, faptul ca reduc oboseala si iti imbunatatesc somnul, datorita melatoninei. De aceea, e bine sa le mananci proaspete sau in tot felul de deserturi. Pentru acest desert, facut de Loveandlemons.com, trebuie sa scoti samburii din cirese si apoi sa le congelezi pana se intaresc. Desi ciresele sunt dulci, gustul este imbogatit de siropul de artar, care este un indulcitor sanatos.

Poti sa consumi acest serbet de cirese si menta imediat ce il scoti din blender, dar iti sugerez sa il mai pui cateva ore la congelator, ca sa se intareasca si sa il poti lua cu lingura pentru inghetata. Serveste-l apoi in pahare largi, cate doua cupe la portie. Daca vrei, pune si o cupa de inghetata de vanilie!

Ingrediente:

2 cani cirese congelate

1/2 cana sirop de artar

2 linguri suc de lamaie

1 pumn funze de menta

1/4 cana lapte de cocos

1/4 cana apa

1 varf de lingurita de sare

Preparare

Pune ciresele, siropul de artar, sucul de lamaie, menta, laptele de cocos, apa si sarea intr-un blender. Amesteca totul la viteza mica si creste, treptat, viteza. Paseaza totul pana cand amestecul devine moale si cremos. Atentie insa! Nu amesteca prea mult timp acest serbet cu cirese si menta, pentru ca va deveni prea moale de la caldura blenderului.

Poti servi serbet cu cirese si menta imediat ce l-ai preparat, daca nu e prea moale. Daca e moale, pune-l la congelator pentru doua-trei ore sau peste noapte. Daca se intareste prea tare, lasa-l 15 minute la temperatura camerei inainte de a-l servi.

Acum ca stii sa faci sorbet de casa, invata sa faci si Limonada cu pepene rosu.

FOTO: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!