Pastele nu ingrasa atat de tare pe cat se spune, daca alegi ingredientele cu intelepciune. Ce spui de niste spaghetti cu ciuperci care au putine calorii?

Cand gatesti fara carne, trebuie sa fii atenta mereu la cantitatea de proteine din dieta ta. Unele vegetale, cum ar fi mazarea, fasolea sau ciupercile, au mai multe proteine, drept urmare e bine sa le incluzi in alimentatie cat mai des. O idee ar fi sa faci spaghetti cu ciuperci. Ti-e teama ca o sa te ingrasi? Ce-ar fi sa incerci aceste trei retete de la Bbcgoodfood.com care au putine calorii? In plus, daca, in loc de spaghetti normale, alegi unele integrale, o sa mai scazi din numarul de calorii al fiecarei portii!

3 retete de spaghetti cu ciuperci

Spaghetti picante cu usturoi si ciuperci

Ca sa faci aceasta reteta de spaghetti cu ciuperci, ai nevoie de:

2 linguri ulei de masline

250 grame ciuperci champignon, felii groase

1 catel de usturoi, feliat

patrunjel proaspat

1 tulpina de telina, tocata marunt

1 ceapa, tocata marunt

400 grame rosii (proaspete sau conservate), tocate marunt

1/2 ardei iute, fara seminte, tocat marunt

300 grame spaghetti

Cum se face

Incinge intr-un vas o lingura de ulei de masline, adauga ciupercile si gateste-le la foc iute aproximativ trei minute, pana se inmoaie si devin aurii. Adauga usturoiul, gateste un minut, apoi pune totul intr-un bol in care ai patrunjelul tocat fin.

In aceeasi tigaie, adauga restul de ulei, ceapa si telina si gateste-le cinci minute, amestecand des. Adauga rosiile, ardeiul iute si putina sare, apoi fierbe totul la foc mic, neacoperit, in jur de 10 minute, pana cand sosul devine gros.

Intre timp, fierbe spaghetele si scurge-le de apa. Pune spaghetele peste sos, amesteca bine, apoi pune ciupercile cu patrunjel deasupra. Mananca pastele cat sunt calde!

O portie din acest preparat are 346 de calorii! Iar aceste cantitati sunt pentru patru portii.

Spaghetti cu ciuperci si ierburi

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de:

250 de grame de ciuperci portobello feliate

2 lingurite de mustar dijon

3 catei de usturoi, feliati sau zdrobiti

150 mililitri supa vegetala

250 de grame spaghetti

3 linguri de patrunjel tocat

coaja razuita de la o lamaie

Cum se face

Pune intr-un vas ciupercile, mustarul, usturoiul si supa de legume. Adu la punctul de fierbere si apoi redu temperatura, ca sa fierbi la foc mic in jur de cinci minute, pana cand supa aproape ca se evapora, iar ciupercile sunt moi.

In acest timp, gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Amesteca pastele cu ciupercile, adauga patrunjelul si coaja de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si savureaza imediat!

O portie de spaghetti cu ciuperci, patrunjel si lamaie are 235 de calorii, asa ca poti sa mananci fara grija! Aici ai cantitati pentru doua portii!

Spaghetti cu praz si ciuperci

Pentru acest preparat, ai nevoie de:

2 linguri de ulei de masline

2 tulpini de telina feliate subtire

200 grame ciuperci champignon, taiate felii

2 catei de usturoi, zdrobiti

300 grame spaghetti

140 grame crema de branza cu un continut scazut de grasime

busuioc proaspat

25 grame parmezan, razuit

Cum se face

Incinge uleiul intr-o craticioara. Pune in ea telina feliata, doua linguri de apa si condimentele tale preferate. Acopera vasul si gateste totul vreme de cinci minute la foc mediu, pana cand telina se inmoaie. Adauga ciupercile si usturoiul si gateste inca trei minute.

Intre timp, gateste spaghetti conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le, dar ai grija sa pastrezi putin din apa in care au fiert.

Pune crema de branza peste amestecul de telina si putin din apa in care au fiert pastele, incat, amestecand, sa aiba consistenta unui sos. Adauga frunze de busuioc si parmezanul, apoi amesteca bine cu spaghetele.

Vei obtine patru portii de spaghetti cu ciuperci, iar fiecare portie va avea in jur de 320 de calorii.

FOTO: Guliver

Citeste si: Salata de ciuperci: o reteta hranitoare si sanatoasa.