Daca iti faci acasa si bei proaspat un suc din iarba de grau o sa fii mai sanatoasa. Ajuta impotriva bolilor de sange si amana efectele imbatranii.

Sucul din iarba de grau are de doua ori mai multa vitamina A decat morcovul, are mai multe vitamina C decat portocalele si contine toate tipurile de vitamine B, calciu, fosfor, magneziu, sodiu si potasiu.

In sucul de iarba de grau gasesti multe proteine, care inlocuiesc aminoacizii esentiali. Aproximativ 20% din caloriile pe care le contine provin din proteina, noteaza Hippocratesinst.org.

Cum iti faci singura suc din iarba de grau

In primul rand, cresti grau. E simplu si o poti face foarte usor acasa. Platezi graul intr-o farfurioara pe care pui un servetel si un strat subtire de pamant. Avantajul este ca graul creste foarte rapid.

Cand are in jur de 10 centimetri, il poti taia. Iarba de grau se macina intr-un mojar sau in blender, cu apa. Dupa ce o pasezi bine, trece sucul printr-un filtru sau sita foarte fina.

Potrivit Livestrong.com, sucul din iarba de grau trebuie consumat in maximum o ora de cand a fost preparat. Altfel, clorofila va incepe sa oxideze si vei pierde din proprietatile benefice ale acestui suc. Efectul maxim il are insa atunci cand este consumat in mai putin de 15 minute dupa ce a fost facut.

Gustul de suc din iarba de grau este foarte intens, asa ca, daca nu iti place simplu, il poti combina cu altfel de sucuri de fructe sau legume. Conform Hippocratesinst.org, un program eficient ar presupune consumul a 500 de mililitri de suc, de doua ori pe zi.

Ce proprietati are

E bine sa bei suc din iarba de grau. In afara de faptul ca iti umple organismul de vitamine, minerale, antioxidanti, enzime si fitonutrienti, acest suc are un puternic efect de detoxifiere. Ajuta mai ales ficatul si sangele.

Neutralizeaza toxinele din organism, iar enzimele din acest suc din iarba de grau te protejeaza de tot felul de factori cancerigeni.

In plus, curata corpul uman din cap si pana in picioare de metale grele, substante poluante si alte toxine care pot sa iti afecteze sanatatea.

Iarba de grau si clorofila

Sucul din iarba de grau contine 80% clorofila. De fapt, in clorofila stau cam toate proprietatile benefice ale acestui suc. Moleculele din clorofila seamana foarte mult cu cele din pigmentul din sange care, combinat cu proteine, formeaza hemoglobina. Astfel, tine la distanta o multime de boli de sange.

Clorofila ajuta la incetinurea procesului de imbatranire. Pentru ca este primul produs al luminii solare, clorofila are mai multa energie decat orice alt aliment vegetal si este antibacteriana. Tot ea elimina toxinele din ficat si echilibreaza nivelul de zahar din sange, scrie Thechalkboardmag.com.

Daca tii in gura cinci minute suc din iarba de grau, poti scapa de durerile de dinti. Iti intareste dantura si elimina durerile de gat. Daca ai probleme dermatologice, cum ar fi eczeme sau psoriazis, acest suc poate fi de un real ajutor.

Un alt efect, mai putin cunoscut, este ca sucul din iarba de grau intarzie albirea parului. Diminueaza afectele artritei, curata colonul si vindeca acneea.

Acum ca stii beneficiile sucului din iarna de grau, afla cum sa iti faci si alte Sucuri de legume si fructe cu rol in detox.

FOTO: Guliver