sufleu de broccoli si dovlecei legume

Iti propun sa incerci aceasta reteta de sufleu de broccoli si dovlecei, este foarte usor de preparat si are foarte multe beneficii asupra sanatatii. Sufleul de broccoli si dovlecei este delicios, poate fi consumat chiar si seara, la cina, si nu iti afecteaza dieta.

Pe langa vitaminele pe care le contin aceste legume, ele contin si alti nutrienti cel putin la fel de importante pentru organism. Broccoli, desi multe persoane il urasc, este o sursa bogata de minerale, in special potasiu, acid folic, fier si beta-caroten, ajuta la combaterea cancerului si reduce nivelul colesterolului din sange.

Dovleceii sunt o sursa excelenta de potasiu si ofera un aport important de vitamine B1, B6 si C. In plus, contine si substante nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, fier, zinc, calciu, vitaminele K si A, are numeroase beneficii asupra vederii si stimuleaza digestia.

Sufleu de broccoli si dovlecei

Nu stiu cum se impaca alte persoane cu aceste legume, dar eu le iubesc, mai ales vara cand le adaug in salate si supe! Si asa cum am spus, sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale. In plus, acest sufleu de broccoli si dovlecei este absolut delicios!

Eu l-am preparat foarte repede, in aproximativ 30 de minute, dar m-am bucurat de el pe toata durata zilei. Nu m-am putut abtine si mi-am facut si un pachetel, pentru ca se pastreaza foarte bine in caserole si poate fi consumat la masa de pranz.

Ingrediente:

1 kg broccoli

700 grame dovlecei

1 ceapa medie

ulei de masline

200 grame smantana

3 oua

sare

piper

100 grame pesmet

Pentru sos:

1 lingura de unt

3-4 linguri de faina

un praf de sare

un praf de piper

200 ml lapte

Preparare:

Legumele se curata, se spala si se pun in apa la fiert. Dupa ce au fiert suficient, se strecoara si se lasa la racit.

In acest timp se bat albusurile cu putina sare pana cand se obtine o spuma consistenta.

Separat, se prepara sosul: se topeste untul, se adauga faina, se adauga putin lapte, cat sa se formeze un sos mai gros, se adauga putina sare si putin piper si se amesteca la foc mic. Dupa ce este gata sosul, se lasa la racit.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, dupa care se caleste in ulei de masline si se adauga putina sare si putin piper. Ceapa se pune peste legumele fierte, impreuna cu galbenusurile, smantana, sosul rece si spuma obtinuta din albusuri si se amesteca usor.

Pentru pasul final ai nevoie de un vas tapetat cu unt si pesmet, in care se toarna compozitia obtinuta anterior. Cuptorul se lasa la incins la 200 de grade Celsius, iar sufleul se lasa la crescut. Dupa primele 10 minute este recomandat sa scazi temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius.

Sufleul se lasa aproximativ 30 de minute la cuptor si se poate servi dupa ce s-a racit. Eu recomand sa fie servit cu putin iaurt si cateva florete de broccoli pe care le-am pastrat inainte sa pun legumele la fiert.

Incearca si aceasta supa crema de broccoli, o reteta aromata!

Foto: Guliver