Mi-am propus sa prepar acest sufleu de capsuni, nu necesita mult timp si reteta este foarte simpla. Desi nu imi place sa prepar astfel de deserturi (intotdeauna imi imaginez ca le stric), de aceasta data mi-am propus sa incep cu ceva mai usor. Si mi-a iesit!

Am preparat foarte usor acest sufleu de capsuni si nici nu am avut nevoie de foarte multe ingrediente. Este un desert pe placul oricui si il recomand cu incredere.

Eu l-am preparat si cand am avut invitati, si cand am avut diverse petreceri acasa. Trebuie sa recunosc ca toti prietenii mei au fost incantati de acest sufleu de capsuni.

Sufleu de capsuni – mi-nu-naaat!

Nu trebuie sa fii o maestra in bucatarie ca sa prepari acest desert minunat, iti trebuie doar putina rabdare si atentie. Sa trecem, asadar, la prepararea retetei.

Ingrediente

30 g unt nesarat

30 g ciocolata alba

4 capsuni

30 g sirop de agave

2 oua

Preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt 4 forme de sufleu, dupa care presara ciocolata alba rasa.

Pune capsunile intr-un blender si amesteca-le pana cand obtii o spuma omogena. Adauga galbenusurile de ou si indulcitorul natural si amesteca in continuare.

Intr-un bol separat, amesteca albusurile de ou pana cand obtii o spuma, dupa care adauga continutul peste compozitia din blender.

Toarna compozitia finala in formele pentru sufleu si lasa sufleurile la cuptor circa 8 – 10 minute sau pana cand au crescut suficient de bine.

Dupa ce sufleul de capsuni este gata, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca. Inainte sa-l servesti este de preferat sa presari putina cacao pe deasupra, ii da un aspect mai placut. Eu iti recomand sa il servesti cu cateva fructe proaspete (le poti folosi pentru decor).

Incearca si aceasta reteta de sufleu de ciocolata neagra cu sos cald. O idee de neratat!

Foto: Guliver