Supa crema de morcovi cu portocale – ca sa-ti impresionezi prietenii!

Supa crema de morcovi cu portocale si ghimbir are o textura fina si un gust dulce, delicat. E perfecta chiar si pentru cei care tin la silueta! In plus, e foarte usor de facut!

Ai vrea sa inveti sa gatesti preparate speciale pe care sa le pui pe masa invitatilor tai in perioada iernii, ca sa le incalzesti trupul si sufletul? Iti propun sa incerci o supa crema de morcovi cu portocale. Nu e extrem dulce, dar e foarte aromata, datorita portocalei si condimentelor variate.

Ca sa faci reteta preluata de la Foodnetwork.com dureaza in jur de o ora. Jumatate este timpul pentru pregatire, jumatate – pentru a gati supa crema de morcovi cu portocale.

Cum sa faci supa crema de morcovi cu portocale

Ingrediente pentru patru portii:

Sare

Piper

1 legatura patrunjel proaspat

1/4 cana smantana sau iaurt grecesc

450 grame morcovi

1 ceapa

6 catei de usturoi

3-5 cm radacina de ghimbir, decojit

3 linguri ulei vegetal

1 portocala mare

1 1/2 cani supa de legume

1 frunza de dafin

Preparare:

Decojeste morcovii si taie-i in felii subtiri. Toaca ceapa. Decojeste si toaca usturoiul. Intr-o cratita larga, incinge uleiul. Adauga morcovii, ceapa, usturoiul si ghimbirul. Gateste, amestecand frecvent, pana cand ceapa devine aurie, aproximativ sase-opt minute.

Intre timp, razuieste portocala pana cand obtii doua lingurite de coaja. Stoarce sucul de portocala – ar trebui sa obtii o jumatate de cana de suc.

Adauga in cratita supa de legume, coaja de lamaie si frunza de dafin. Adu lichidul al punctul de fierbere, apoi redu temperatura la mediu. Acopera vasul si gateste in continuare, amestecand ocazional, pana cand morcovii sunt moi, in jur de 20 de minute.

Muta legumele cu tot cu supa in care au fiert intr-un blender sau robot de bucatarie si paseaza pana cand obtii o crema moale, apoi toarna din nou supa in cratita in care a fiert.

Completeaza cu sucul de portocala si asezoneaza cu sare si piper. Acopera vasul si gateste la foc mediu supa crema de morcovi cu portocale, inca doua-trei minute.

Toaca fin patrunjelul. Pune in fiecare bol cu supa patrnjel proaspat si cate o lingura generoasa de smantana sau iaurt. Aceasta supa e minunata iarna!

FOTO: Guliver

Citeste si: Retete de supe pentru slabit. Scapi de kilograme sanatos si fara efort!