Nu e deloc placut cand te simti balonata, stomacul se umfla si ai o stare de disconfort, scrie womansday.com. In plus, este cu atat mai neplacut sa fii balonata atunci cand porti rochia preferata sau o pereche de pantaloni foarte stramti. Din fericire, o alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa scapi de aceasta problema, asa ca poti sa incepi cu cateva supe care nu baloneaza. 

Probabil ca stii deja ca sunt anumite alimente care te baloneaza si iti provoaca disconfort. Mai mult decat atat, nu este recomandat sa adaugi prea multa sare in mancare si nici sa consumi mancaruri de tip fast food. Daca vrei sa porti tinutele preferate fara sa iti faci griji ca vei avea probleme, poti sa incluzi in dieta ta cateva supe care nu baloneaza.

Supe care nu baloneaza

Supa de fasole neagra

supa de fasole neagra

Supa de fasole neagra este recomandata persoanelor care au probleme cu digestia. Aceasta ajuta la accelerarea digestiei si previne balonarea.

INGREDIENTE

1 lingura de ulei de masline

1 ceapa tocata

3 capatani de usturoi

1 lingurita de cimbru

1 lingurita de boia

500 de ml de apa

2 cutii de fasole neagra

piper

morcovi (optional)

rosii (optional)

ceapa verde

PREPARARE

Intr-o oala de dimensiune medie, incinge uleiul de masline si adauga ceapa tocata marunt si usturoiul. Amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn, timp in care adaugi condimentele. Daca vrei, poti sa adaugi si cateva cubulete de rosii sau felii de morcovi pentru mai mult gust.

Amesteca timp de patru sau cinci minute, apoi adauga treptat apa. Daca este cazul, poti sa adaugi si putina sare si lasa apa la fiert. In acest timp, scoate boabele de fasole din cutie si preseaza-le putin, dupa care adauga-le in oala si lasa-le la fiert timp de 20 sau 30 de minute (boabele de fasole din cutie trebuie sa fie deja fierte).

Dupa ce supa este gata, poti sa o mananci impreuna cu cateva fire de ceapa verde. Pofta buna!

Supa de leustean

supa de leustean

INGREDIENTE

2 conserve de mazare

100 de grame de unt nesarat

175 de grame de ceapa verde

1 capatana de usturoi

500 de ml de apa

doua sau trei legaturi de leustean

PREPARARE

Topeste jumatate de unt intr-o tigaie, apoi adauga ceapa tocata si usturoiul si amesteca timp de cinci minute. Treptat, adauga apa, apoi, cand incepe sa fiarba, adauga mazarea si lasa la fiert inca doua minute. Adauga restul ingredientelor si asteapta pana cand apa da in clocot.

Dupa ce au fiert ingredientele, adauga-le in blender si amesteca-le pana cand obtii o compozitie cremoasa. Daca este cazul, poti sa mai adaugi putin unt sau apa.

Este de preferat sa consumi supa de leustean dupa ce s-a racit.

Supa crema de rosii

supa crema de rosii

INGREDIENTE

3 linguri de ulei de masline

1 ceapa tocata

2 morcovi

1 lingurita de usturoi pisat

2 kilograme de rosii

1 lingura de pasta de tomate

busuioc

apa

1 lingurita de piper

crutoane

smantana

PREPARARE

Intr-o oala de dimensiune medie, incinge uleiul de masline, apoi adauga ceapa si usturoiul si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn. Pasul urmator este sa adaugi morcovii tocati marunt si sa-i lasi pe foc timp de zece minute.

Spala, curata si toaca rosiile, apoi adauga-le peste restul ingredientelor. Adauga treptat apa, cateva frunze de busuioc, sare, piper si amesteca in continuare. Lasa supa la fiert timp de 30 sau 40 de minute sau pana cand rosiile sunt suficient de moi. In apa se adauga si smantana, pentru ca supa sa iasa cremoasa.

Este bine ca toate ingredientele sa fie bine fierte inainte sa le pasezi cu ajutorul unui mixer. Dupa ce ai obtinut o crema lichida, poti sa adaugi putina sare sau putin piper. Este de preferat sa mananci supa de rosii dupa ce s-a racit. Poti sa decorezi bolurile cu putina smantana, cateva frunze de busuioc si poti sa consumi supa cu crutoane.

Daca ti-a placut placut acest articol despre supe care nu baloneaza, iata si o reteta de supa crema de sparanghel! Este absolut delicioasa!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver; bbcgoodfood.com; foodnetwork.com