Tort de orez cu avocado si salata de telina. Ideea Marthei Stewart!

Tort de orez servit ca gustare sarata? Ideea Marthei Stewart iti va impresiona oaspetii! Poti inlocui oricand avocado si salata de telina cu alte toppinguri care iti plac!

O metoda ingenioasa de a folosi orezul fiert ramas de la o alta mancare sau de a impresiona musafirii cu un preparat din ingrediente simple, dar care arata inedit, este sa faci un tort de orez. Cei de la Marthastewart.com au folosit, ca toppinguri principale, avocado si telina. Insa poti sa le inlocuiesti cu ce iti place tie mai mult!

Acest tort de orez contine si dovlecel, parmezan, coaja de lamaie si menta proaspata. Iar blatul este copt pe aragaz, ca o uriasa clatita americana, pana cand devine auriu. Timpul de preparare este de 35 de minute, plus inca 35 de minute pentru gatit. In final, vei avea un tort de orez cu topping sarat, pe care il poti imparti la patru persoane.

Tort de orez cu avocado si salata de telina

Ingrediente:

2 cani orez fiert

1 cana dovlecel razuit (stors de zeama)

1/2 cana parmezan razuit

3 oua mari

1/2 lingurita coaja de lamaie razuita

1 lingurita zeama de lamaie

2 lingurite menta (sau busuioc) tocat fin (plus cateva frunze intregi, pentru ornat)

Sare de mare

Piper proaspat rasnit

1/4 cana ulei de masline extravirgin (plus inca 2 lingurite)

2 tulpini de telina, foliate subtire

4-5 ridichi foliate subtire

1 avocado, feliat subtire

Preparare

Amesteca, intr-un bol destul de incapator, orezul fiert cu dovlecelul, parmesan, oua, coaja de lamaie, menta tocata, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita de piper.

Incinge 1/4 cana de ulei intr-o tigaie antiadereta, pe foc mediu. Cand se incinge uleiul, toarna amestecul de orez in centru si apasa cu spatele unei linguri pana cand netezesti tot orezul intr-un blat gros de 1-1.5 centimetri. Gateste blatul de tort de orez pana cand devine, in partea de jos, auriu spre maro, iar marginile devin crocante. Ar trebui sa dureze patru-cinci minute. Daca ti se pare ca marginile se usuca prea repede, da focul mai mic. Intoarce cu grija blatul, fie folosind o spatula mare, fie folosind o farfurie. Gateste in aceeasi tigaie si partea cealalta a blatului, in jur de trai-patru minute. Scoate blatul de tort de orez si pune-l pe un platou.

Intr-un bol separat, amesteca feliile de telina cu cele de ridiche, zeama de lamaie si cele doua lingurite cu ulei de masline ramas. Asezoneaza cu sare si piper.

Apoi, aranjeaza feliile de avocado pe tortul de orez. Presara sare de mare si apoi acopera cu salata de telina si ridichi. Orneaza cu frunze de menta sau busuioc. Taie in sferturi sau in felii mai subtiri, iar apoi serveste-le gustarea oaspetilor tai.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cele mai sanatoase tipuri de orez. Sunt cel putin 4!