Vrei o reteta de tort pentru masa de Revelion, dar in acelasi timp esti atenta la silueta? Iti recomandam acest tort dietetic cu branza de vaci si lamaie, este moale, pufos si are un gust foarte intens de lamaie. In plus, branza de vaci este foarte slaba, dar in acelasi timp iti asigura necesarul de proteine. Este potrivita in orice dieta si are un aport caloric redus.

Pur si simplu, nu ma pot satura de acest tort cu branza de vaci si lamaie, il prepar ori de cate ori imi este pofta de un desert sanatos. Cu aceasta reteta totul este mult mai simplu decat cu o prajitura normala, nu necesita mult timp pentru preparare si nici nu trebuie sa fii experta in bucatarie.

Secretul sta si in cate lamai pui la acest tort dietetic cu branza de vaci, pentru ca altfel exista riscul sa iti iasa prea acru, iar nimanui nu ii place gustul exagerat de lamaie. Zeama de lamaie ii da un gust aparte, branza de vaci il face foarte pufost si usor de servit, iar migdalele ii dau un gust aparte.

Tort dietetic cu branza de vaci – o alegere sanatoasa

Acest tort dietetic cu branza de vaci si lamaie poate fi servit oricand, il poti consuma si daca tii dieta si iti poti impresiona si invitatii. Este o alegere perfecta pentru orice masa de Sarbatoare! Si, desi branza de vaci nu este pe primul loc in topul ingredientelor pentru torturi sau prajituri, trebuie sa stii ca aceasta branza ajuta la accelerarea metabolismului prin faptul ca “absoarbe” grasimile din organism si ajuta la arderea lor mai rapida.

Ingrediente:

1 ceasca si jumatate de faina

2 lingurite praf de copt

½ lingurita de sare

2 linguri de coaja rasa de lamaie

1/2 ceasca de unt nesarat

½ ceasca de miere

3 oua

300 de grame de branza de vaci

¼ ceasca zeama de lamaie

1 lingurita extract de vanilie

½ lingurita de extract de migdale

Pentru glazura:

½ ceasca de miere

3 linguri de zeama de lamaie

½ lingurita de extract de migdale

½ lingurita de coaja rasa de lamaie

2 linguri de migdale

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius. Pregateste o tava de copt, pe care o ungi cu ulei pe margini, dupa care asaza in ea hartie de copt, pe care o presezi usor cu degetele.

Intr-un bol mediu, amesteca faina, praful de copt, sarea si coaja rasa de lamaie.

Separat, intr-un blender, amesteca mierea si untul, pana cand obtii o compozitie pufoasa. Este necesar sa amesteci timp de 3 minute.

Adauga ouale si amesteca in continuare timp de un minut sau pana cand compozitia se omogenizeaza. Adauga branza de vaci, zeama de lamaie, vanilia si extractul de migdale si amesteca in continuare, la viteza medie, timp de aproximativ 2 minute.

La final, adauga compozitia din faina peste cea obtinuta in blender si amesteca in continuare, la viteza mica, timp de aproximativ 2 minute.

Compozitia obtinuta se toarna in tava si se lasa la copt timp de 50 – 60 de minute. Poti introduce o scobitoare in aluat pentru a-ti da seama daca tortul este copt. Dupa ce s-a copt, lasa-l timp de 10 minute sa se raceasca, apoi scoate tortul din tava.

Pentru glazura:

Intr-un bol mediu, amesteca mierea, zeama de lamaie, extractul de migdale si coaja rasa de lamaie. Toarna mixtura peste tort, iar la final adauga migdale taiate in jumatati. Asteapta cateva minute inainte sa servesti invitatii.

Vrei sa iti surprinzi invitatii cu o reteta aparte? Incearca si acest cheesecake cu branza cottage!

Foto: Guliver