tort raw vegan cu ciocolata si fructe de padure

Acest tort raw vegan cu ciocolata si fructe de padure poate fi gata in mai putin de o ora! Este absolut delicios si ii poate incanta pe toti cei dragi. Ti-l recomand daca vrei sa incerci un desert raw vegan, ideal pentru a fi consumat cu orice ocazie.

Recunosc, prima data cand am zis sa incerc o reteta de desert raw vegan am fost putin cam sceptica, iar asta se intampla acum cativa ani. De atunci, m-am indragostit pur si simplu de deserturile raw vegan si mi-am schimbat putin chiar si stilul de viata.

Acest tort raw vegan cu ciocolata si fructe de padure a devenit preferatul meu. Pur si simplu, nu ma pot abtine. Ciocolata combinata cu fructe de padure are un gust deosebit!

Tort raw vegan cu ciocolata si fructe de padure

Tortul este atat de delicios incat mi-am convins si prietenele sa incerce aceasta reteta. Poti sa optezi si pentru alte fructe, dar cele de padure ii dau un gust aparte. Asadar, sa trecem la treaba si sa preparam acest tort pas cu pas.

Ingrediente:

Pentru glazura:

250 grame alune

65 grame cacao pudra

un praf de sare

160 grame curmale, fara samburi

Pentru crema de ciocolata:

85 grame miere

3 banane

40 grame cacao pudra

30 de grame seminte de psyllium

Pentru ornare:

300 grame fructe de padure

75 grame ciocolata neagra (de preferat cu 75% cacao)

Preparare:

Pune alunele, curmalele si praful de cacao in blender si amesteca-le pana cand obtii o pasta omogena si usor lipicioasa.

Imparte compozitia in doua si formeaza doi bulgarasi, dupa care lasa-i la rece.

Pune bananele, praful de cacao, semintele de psyllium si mierea in blender si amesteca-le pana cand obtii o pasta omogena.

Pentru pasul urmator ai nevoie de o tigaie pentru tort, pe care o acoperi cu folie de plastic. Ia un bulgaras si intinde-l usor in tava. (Sfat: pentru a-ti fi mai usor, poti sa pui o folie de plastic si peste bulgaras, in acest fel il vei intinde mult mai usor si nu ti se vor lipi mainile de el).

Peste acest strat toarna din compozitia obtinuta cu banane si praf de cacao, apoi pune cateva fructe de padure si preseaza-le pana cand se incorporeaza in blat.

Ia al doilea bulgaras si intinde-l, dar ai grija sa nu strivesti fructele de padure. Poti sa il intinzi separat, folosind doua folii de plastic, apoi il pui in tava. Adauga crema ramasa.

La final, orneaza cu fructe de padure si fulgi de ciocolata! Tortul se tine la rece circa 2 ore inainte sa fie servit.

Incearca si aceasta prajitura cu tofu si ciocolata neagra! Este o bunatate!

Foto: Guliver