Daca tii la silueta, evita dulciurile din comert cand ai vreo aniversare. Celebrul tort imbracat in martipan generos si cu creme greu de digerat poate fi inlocuit cu un tort raw vegan cu migdale si curmale. Este un desert delicios si usor de facut. Sa mai zic ca este si sanatos?

Esti incepatoare in domeniul culinar? Sa stii ca acest tort raw vegan cu migdale, pe care l-am gasit pe thisrawsomeveganlife.com, este alegerea perfecta. Daca te hotarasti sa-ti incerci norocul cu el cand ai musafiri, asteapta-te sa obtii un desert cu continut scazut in grasimi si cu textura fina. Pentru asta, te ajuta mult si uleiul de cocos si siropul de artar, pe care le poti folosi din plin, dupa gustul tau.

Poti folosi ovaz in loc de nuci, iar daca vrei ca torul sa fie mai cremos, poti inlocui migdalele cu caju.

Tort raw vegan cu migdale si curmale din belsug

Ca sa faci blatul, ai nevoie de o ceasca de fulgi de ovaz si o ceasca si jumatate de curmale.

Pentru crema, ai nevoie de:

-doua cesti de migdale;

-doua lingurite cacao;

-o ceasca de apa;

-sucul de la o lamaie;

-o ceasca de curmale;

-un sfert de ceasca de ulei de cocos;

-doua lingurite de sirop de artar;

-o lingurita de extract de vanilie.

Cum se prepara

Pentru blat, macina fulgii de ovaz si adauga peste ei curmalele taiate marunt. Cu un blender, le poti amesteca pana obtii o pasta omogena. Pune aceasta compozitie pe un platou, intinde-o si da-i o forma rotunda, ca pentru tort. Diametrul ar trebui sa fie de aproximativ 17-18 centimetri. Dupa ce ai terminat cu stratul de jos al desertului, introdu platoul in frigider.

Blenduieste toate celelalte ingredinte pentru crema, pana se formeaza o pasta cremoasa. Trebuie sa aiba o consistenta de iaurt gras. Daca e nevoie, mai adauga curmale, ulei de cocos si migdale. Daca e prea sfaramicios, mai pune sirop de artar sau apa.

Toarna peste blat aceasta compozitie si las-o sa stea peste noapte sau cel putin 12 ore, pana se combina aromele. Poti decora tortul cu seminte de dovleac.

Poti incerca si tortul raw vegan cu ciocolata si fructe de padure. Are un gust inconfundabil!

Foto: Guliver