Ce-i mai bun decat o prajitura buna? Un desert fabulos facut in casa ori de cate ori ne este pofta si in ce cantitati vrem noi! Suna ca un vis, nu-i asa?

Pentru asta l-am invitat pe Rares Dinu, Pastry Chef la restaurantul NUBA#summervibes, cu o experienta de peste 12 ani, in mare parte dobandita la restaurante cu renume din Bucuresti sa ne povesteasca putin despre consumul de dulciuri si sa ne dezvaluie o reteta pentru un desert fabulos.

“Despre consumul de deserturi… hmmm, sunt multe lucruri de spus. Eu as recomanda sa mergeti pe mana Chef-ului, acel om nu va incerca sa va ingrase pentru a nu pleca cu o senzatie de vina de la restaurant. Dar adevarul este ca sunt destule calorii acolo pe care personal nu le-as inlatura pentru ca de acolo vine gustul unui desert fabulos. Sigur, sunt multe exemple de deserturi fresh, fara calorii, bazate pe fructe fara zahar adaugat, dar intotdeauna va lipsi ceva de acolo, adica ciocolata! Eu unul sunt un mare fan al ciocolatei si consider ca un desert fabulos si complex, va contine acel ingredient-minune. Consider ca atunci cand vii la restaurant trebuie sa te rasfeti, sa parcurgi toata experinta culinara pe care ti-o ofera Chefii. Sunt un mare fan al infuziilor in creme, ale sosurilor si iubesc explozia gusturilor. Intotdeauna aleg sa ma <<complic>> ca atunci cand clientul gusta sa ramana pe ganduri cateva secunde ca sa identifice ingredientele” Rares Cristian Dinu – Pastry Chef NUBA.

Verrine Cappuccino: reteta unui desert fabulos

Ingrediente pentru 4 portii:

-100 ml lapte
-200 ml smantana de gatit
-3 galbenusuri
-30 gr zahar pudra
-250 gr ciocolata cu lapte
-o lingurita de ness
-100 ml frisca naturala 35%
-3 capsuni
-10 ml lichior de capsuni
-un biscuite cu cereale

Mod de preparare:

Se pun laptele si smantana pe foc intr-o cratita pana incep sa fiarba, iar apoi se adauga galbenusul frecat impreuna cu cele 30 de grame de zahar si lingurita de ness. Se amesteca impreuna dupa care se gatesc la foc mic pana se leaga. Spre final, se adauga ciocolata cat timp preparatul este inca fierbinte pentru a se topi in compozitie.

Capsunile se taie cubulete si se marineaza cu lichiorul de capsuni iar apoi se monteaza in pahar in straturi impreuna cu frisca batuta, biscuitele topit si compozitia formata din galbenusul de ou, zahar si ness.

Inainte de a servi desertul, lasam fiecare pahar la rece timp de 2-3 ore pentru a se intari. Daca vrei sa incerci acest desert in varianta sa autentica, preparat de catre Chef Rares Dinu sau daca vrei sa testezi si alte delicii dulci ale sale, poti vizita restaurantul NUBA din zona de nord a capitalei, pe lacul Herastrau.

Vrei o reteta si mai usor de facut? Mousse-ul de banane e gata in doar 5 minute!

Foto: PR