Reguli pentru dieta disociata, ca sa slabesti rapid.

Tu stii ce reguli pentru dieta disociata trebuie sa urmezi ca sa slabesti rapid? In primul rand sa nu combini alimente din categorii diferite, dar sa si lasi destul timp intre mese!

Dieta disociata a fost inventata in 1911 de doctorul William Howard Hay. Acesta a fost diagnosticat cu o boala a ficatului si a decis sa aiba mai mare grija de felul in care mananca. Trei luni mai tarziu, deja se simtea mult mai bine, spre uimirea medicilor care il tratau. Dupa aceasta experienta si dupa o serie de experimente, doctor Hay a creat propria dieta. Atunci au fost puse bazele unor reguli pentru dieta disociata.

5 reguli pentru dieta disociata

1. Nu consuma carbohidrati impreuna cu proteine sau fructe acide la aceeasi masa.

2. Fructele, legumele si salata ar trebui mancate ca parte principala a unei mese.

3. Mananca proteine, amidon si grasimi in cantitati limitate.

4. Consuma alimente integrale si evita mancarurile rafinate si procesate, cum sunt cele cu faina alba, zahar si margarina.

5. Pastreaza o pauza de patru ore intre mese.

Teoria dietei disociate

Aceste reguli pentru dieta disociata au fost stabilite ca urmare a unei analize a mecanismului de digerare a alimentelor, noteaza Benessere.com.

S-a constatat ca proteinele trebuie sa fie digerate intr-un mediu acid. Mediul acid este neutralizat de prezenta amidonului sau a zaharurilor, de aceea se evita consumul de proteine impreuna cu acestea.

Ca sa se digere mai bine, carbohidratii au nevoie de un mediu alcalin. Cum proteinele si fructele acide reduc alcalinitatea, e bine ca acestea sa nu fie consumate impreuna cu carbohidrati si nici cu grasimi.

Pe scurt, daca mananci multi carbohidrati si proteine la aceeasi masa, vei crea un mediu prea acid pentru a digera amidonul, dar si prea alcalin pentru a digera proteinele.

Dieta disociata este una dintre cele mai eficiente din lume si te ajuta sa slabesti mancand echilibrat. Ai grija sa nu te limitezi la alimente doar din una sau doua categorii. Mananca din toate, dar la mese separate!

FOTO: Guliver

Citeste si: Dieta Rina pune metabolismul lenes la munca.