reteta de Sangria de Craciun

Am descoperit cea mai buna si simpla reteta de Sangria de Craciun. O bautura delicioasa ideala de servit alaturi de invitati. Descopera si tu reteta pentru bautura de Sarbatori pefecta!

Daca ai asociat mereu Sangria cu sezonul estival, She Knows te va suprinde cu aceasta reteta de Sangria de Craciun!

Desi bautura de Sarbatori este mai degraba vinul fiert sau cidrul cald, aceasta reteta de Sangria de Craciun este atat de proaspata si de festiva incat va va cuceri!

Aceasta bautura delicioasa combina vinul alb cu merisoarele, cu rozmarinul si cu multe alte fructe de padure savuroase, ideale intr-un mix de Sarbatori.

Si mai mult, poti pregati aceasta reteta de Sangria de Craciun in doar 20 de minute. Descopera, deci, mai jos cum sa faci si tu o bautura delicioasa de Sarbatori.

Reteta de Sangria de Craciun

8 portii. Timp de pregatire: 10 minute. Timp inactiv: 30 de minute. Timp total pana la servire: 40 de minute

Ingrediente:

  • 3 mere acre Granny Smith
  • 1 portocala mare
  • 1 ½ ceasca de merisoare proaspete
  • 1 ceasca de capsune proaspete
  • 2 sticle de vin alb sec (chardonnay, de exemplu)
  • 1 ceasca de suc alb de merisoare
  • ¼ ceasca zahar
  • 450 de grame de apa carbogazoasa sau bere de ghimbir
  • 2-3 crengute de rozmarin proaspat

Cum pregatesti reteta de Sangria de Craciun:

  1. La inceput taie merele in bucati, fara cotoare. Pune-le intr-un cofer mare. Taie portocalele in felii si adauga-le in cofer. Pentru a face o bautura delicioasa si aromata, pune cu grija capsunele si merisoarele si amesteca usor pentru a nu le strica textura.
  2. Pentru a finaliza bautura de sarbatori, adauga vinul, sucul de merisoare, zaharul si amesteca bine sa omogenizezi. Da sangria la frigider pentru circa 30 de minute.
  3. Inainte de a servi aceasta Sangria festiva, adauga berea de ghimbir sau apa carbogazoasa si crengutele de rozmarin drept décor.

Citeste si: Tinuta de Craciun: cum se imbraca de Sarbatori o femeie cu stil

Foto: Gulliver