Reteta vegetariana fara carbohidrati nu e deloc greu de obtinut. Si e atat de simplu de savurat! Ea imbina fibre, antioxidanti, vitamine si minerale ce activeaza metabolismul, mentin sistemul circulator in buna stare si digestia perfecta.

Multe retete vegetariene sau vegane fie contin multe calorii, fie sunt pline de carbohidrati si glucide. Fie sunt nu tocmai savuroase, fie dureaza prea mult si sunt prea complicate sa experimentezi acasa. Nu si cand vine vorba de reteta vegetariana fara carbohidrati descoperita pe Drizzle and Dip. O reteta ce include trei super-alimente: broccoli, rodie si migdale!

Reteta vegetariana fara carbohidrati – pentru un stil de viata sanatos

E simplu sa mananci in oras, sa-ti faci un sandvici sau sa comanzi o pizza. Dar in timp, fie si cel mai bun metabolism ne tradeaza. In plus, pot aparea probleme de sanatate. Nu mai bine prevenim cu o dieta echilibrata, sanatoasa si gustoasa?

  • Alege intotdeauna sa mananci mai putin si de calitate, decat mai mult si mai prost!
  • Alege sa consumi mai multe legume si fructe si sa reduci consumul de carne
  • Alege sa consumi cat mai putini carbohidrati
  • Alege sa elimini usor-usor grasimile nesanatoase
  • Alege sa mananci peste si fucte de mare pentru proteine de calitate, delicate cu tubul tau digestiv

Acum ca ti-am reamintit cate ceva despre ce inseamna o dieta sanatoasa, iata o reteta vegetariana fara carbohidrati, usor de facut si usor de mancat, fiind extrem de savuroasa! Poti servi acest fel de mancare cu branza feta, cu o bucata de somon sau cu turte de hrisca ori quinoa.

Reteta vegetariana fara carbohidrati – ingrediente

  • 1 broccoli mare
  • 1 lingurita ulei de masline sau ulei de cocos
  • 1 ceapa rosie mica sau o salota taiata fin
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita de pasta miso dizolvata in ¼ cana apa clocotita sau ¼ cana de supa de legume
  • 50 g fulgi de migdale prajiti
  • Samburi de rodie – un pumn sau cati doresti
  • Sare de mare si piper proaspat macinat

Reteta vegetariana fara carbohidrati – printeaz-o si exerseaza!

  1. Taie broccoli in bucati si pune buchetelele intr-un blender. Mixeaza pana cand seamana cu niste grane. Ai grija sa nu fie bucati mici, pentru ca vei ajunge sa mananci pasta de broccoli, nu pilaf!
  2. Incalzeste o tigaie anti-aderenta cu uleiul ales si caleste ceapa la foc mic pana se inmoaie si se caramelizeaza. Dureaza cam 5 minute. Adauga usturoiul si caleste la foc mai mare timp de 30 de secunde.
  3. Adauga broccoli-ul si amesteca bine sa se imbine aromele. Gateste cam 1 minut.
  4. Adauga apoi miso sau supa de legume si gateste timp de 2-3 minute, amestecand constant. Broccoli-ul trebuie sa fie al dente.
  5. Asezoneaza cu sare si piper.
  6. Serveste cu boabele de rodie si fulgii de migdale ca topping!

Reteta vegetariana fara carbohidrati poate fi pregatita in mai putin de 20 de minute! Tu ce mananci la cina?

Citeste si: 5 gustari care au sub 5 grame de carbohidrati

Foto: iStock