3 retete de salate de primavara bogate in fibre, perfecte pentru pranzul tau

1

Primavara ne indeamna sa mancam alimente mai usoare, care sa nu ne ingreuneze digestia si sa ne ofere energie. Ti-am pregatit 3 idei rapide care iti ofera tot necesarul nutritional.

A venit primavara, asa ca este timpul sa profiti la maximum de produsele de sezon cu aceste retete de salate. Cu ingrediente de primavara, precum salata crocanta, aceste feluri de mancare proaspete sunt ideale. Fiecare portie din aceste salate ofera cel putin 8 grame de fibre – iar o dieta bogata in fibre sustine sanatatea inimii, imbunatateste sanatatea intestinala si chiar protejeaza impotriva anumitor tipuri de cancer.

5 retete de salate sanatoase si hranitoare, care chiar tin de foame

Salata de linte cu lamaie si feta

Aceasta salata de linte delicioasa si sanatoasa se prepara in doar 30 de minute si reprezinta o masa minunata pentru vremea calda. O poti servi cu pita greceasca.

Ingrediente pentru 6 portii

50 ml suc de lamaie

o legatura de marar tocat

2 lingurite de mustar Dijon

¼ lingurita de sare, sau dupa gust

50 ml ulei de masline extravirgin

piper proaspat macinat, dupa gust

500 grame de linte fiarta sau la conserva

250 grame feta

1 ardei gras rosu mediu, fara seminte si taiat in cubulete

1 castraveti fabio sau 2 cornichon fara seminte taiati in cubulete

o ceapa mica rosie sau verde taiata marunt

Preparare

Amesteca bine sucul de lamaie, mararul, mustarul, sarea si piperul intr-un castron mare. Adauga treptat uleiul pentru a obtine o emulsie cremoasa. Adauga lintea, feta, ardeiul gras, castravetele si ceapa; amesteca pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Salata se poate pastra acoperita in frigider timp de pana la 8 ore.

Informatii nutritionale (per portie)

280 Calorii
16g Grasimi
24g Carbohidrati
13g Proteine

Supa picanta de linte si naut cu dressing de coriandru

Salata de pui la gratar cu o marinata speciala

Printre aceste retete de salate de primavara, am pregatit una cu totul speciala, care iti va impresiona musafirii. Coriandrul, citricele si tequila se combina pentru un sos aromat care are dubla functie aici – jumatate este folosit pentru a marina puiul si cealalta jumatate se adauga peste salata. Daca nu vrei sa folosesti tequila, inlocuieste-o cu o lingura de suc de portocale si una de lime.

Puiul este accesibil si pe placul multor persoane, asa ca nu ai nicio scuza sa nu incerci aceasta combinatie senzationala.

Ingrediente pentru 6 portii

o legatura de coriandru (sau patrunjel daca nu iti place coriandrul) tocat marunt

2 portocale medii, curatate de coaja si zemoase

3 lamai verzi (lime), curatate de coaja si zemoase

2 catei de usturoi mici, curatati de coaja

2 linguri de sirop de agave

2 linguri de tequila

½ lingurita de sare

½ lingurita de piper macinat

6 linguri de ulei de avocado

1 ½ kg de pulpe de pui

O salata verde, taiata felii subtiri

Un sfert de varza taiata felii subtiri

2 avocado, taiati in cubulete

O conserva de fasole neagra clatita

½ kg de rosii chery taiate in sferturi

Chipsuri de tortilla pentru servire

Preparare

Pune coriandrul, coaja si sucul de portocale, coaja si sucul de lime, usturoiul, siropul de agave, tequila, sarea si piperul intr-un blender. Amesteca pana la omogenizare. Cu motorul in functiune, adauga incet uleiul. Transfera jumatate din dressing intr-o punga sigilabila sau intr-un vas de copt – pastreaza cealalta jumatate pentru servire. Adauga puiul in punga (sau in vas) si acopera-l bine in aceasta marinata. Tine-l apoi la frigider timp de 15 minute.

Preincalzeste gratarul.

Scoate puiul din marinata. Unge cu ulei gratarul. Frige puiul la gratar, cam 10 minute pana cand este bine patruns.

Combina salata verde si varza intr-un castron mare. Adauga puiul, avocado, fasolea si rosiile. Stropeste bine acest mix cu dressingul pe care l-ai facut mai devreme. Orneaza cu coriandru si serveste cu chipsuri din tortilla.

Date nutritionale (per portie)

464 Calorii
25g Grasimi
28g Carbohidrati
33g Proteine

Reteta de supa minestrone a lui Dan Buettner, numita „cocktailul longevitatii”

Salata de ton cu avocado

Pentru ca am prezentat o reteta fara carne si una cu pui, era pacat sa nu folosim si tonul versatil intr-una dintre aceste salate. Avocado e matasos si adauga cremozitate, iar alaturi de dressingul acrisor si gustul sarat al branzei feta obtii o combinatie care te unge pe suflet. Salata si castravetele ofera o nota crocanta delicioasa.

Ingrediente

3 linguri de ulei de masline extravirgin

2 linguri de suc de lamaie

¼ lingurita de sare

2 avocado medii, taiati marunti

2 conserve de ton, scurs si tocat marunt

O salata verde

Un castravete fabio sau 2 cornichon taiati marunt

70-100 grame branza feta faramitata

50 grame fulgi de migdale

50 grame masline Kalamata fara samburi, tocate marunt

O legatura de patrunjel tocat

Preparare

Amesteca uleiul, sucul de lamaie si sarea impreuna intr-un castron mare; adaugi avocado si amesteca usor pentru a obtine o pasta fina. Adauga tonul, salata, castravetele, feta, migdalele, maslinele si patrunjelul si amesteca usor pentru a se combina. Serveste imediat sau pastreaza la frigider timp de maximum o ora.

Date nutritionale (per portie)

338 Calorii
27g Grasimi
10g Carbohidrati
17g Proteine

Incerci si tu aceste retete de salate delicioase, fresh si pline de nutrienti?

Foto: depositphotos.com