sa scapi de durerile de spate

Ai un program incarcat si nu reusesti sa faci mai mult sport? Mai mult decat atat, te confrunti cu mai multe probleme de sanatate? Yoga te ajuta sa scapi de durerile de spate, scrie telegraph.co.uk! Cateva minute de exercitii pe zi ajuta la eliberarea durerii si te scapa de orice neplacere.

In cazul in care vrei sa scapi de durerile de spate, in special de cele pe termen lung, specialistii sunt de parere ca yoga iti poate fi de folos ca sa ai o stare mai buna de sanatate.

Un nou studiu efectuat in America a scos la iveala faptul ca pozitia lotus te ajuta sa scapi de durerile de spate. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1.000 de persoane, femei si barbati, care prezentau dureri in partea inferioara a spatelui. Participantii care au practicat yoga au avut rezultate mai bune in procesul de recuperare, spun autorii studiului.

Yoga te ajuta sa scapi de durerile de spate?

Rezultatele studiului intaresc ideea ca yoga te ajuta sa scapi de durerile de spate, in special de cele pe termen lung.

Durerile de spate cauzeaza alte probleme de sanatate, iar aceasta conditie afecteaza una din zece persoane, spun autorii studiului. Mai mult decat atat, durerile de spate devin din ce in ce mai frecvente odata cu inaintarea in varsta.

Majoritatea durerilor in partea inferioara a spatelui nu au o cauza cunoscuta, ceea ce le face greu de tratat, iar pacientii recurg de obicei la tratamente pe termen lung cu analgezice.

In timp ce Institutul National pentru Sanatate si Excelenta in Ingrijire instruieste medicii sa ia in considerare recomandarea de diferite exercitii fizice ca metoda de tratament, in prezent, nu exista nicio mentiune pentru yoga.

Cu toate acestea, o noua analiza a unor studii academice din Marea Britanie, S.U.A. si India sustine ca yoga ajuta la tratarea durerilor de spate.

Acum, oamenii de stiinta efectueaza cercetari pe termen lung pentru pacientii care se confrunta cu dureri de spate.

Susan Wieland, de la Universitatea de Medicina din Maryland, a declarat: “Descoperirile noastre sugereaza ca yoga ajuta la reducerea durerilor de spate, insa intr-o mica masura. Rezultatele au fost obtinute in urma unor studii care au fost efectuate pe termen scurt. In prezent, avem o dovada mica asupra efectelor pe care le are yoga asupra sanatatii.”

Exercitiile de yoga care au fost practicate in cadrul studiilor au fost concepute pentru durerile inferioare de spate, insa acestea au fost efectuate in prezenta unor specialisti.

Desi beneficiile exercitiilor de yoga sunt cunoscute in intreaga lume, persoanelor care sufera de probleme de sanatate le este recomandat sa faca sport cel putin 150 de minute pe saptamana.

Daca ti-a placut articolul despre yoga, citeste si articolul: Cele mai bune exercitii pentru spate drept. Te ajuta sa ai o postura corecta!

Foto: Guliver