Daca bei cafea ai sani mici? Asa spune “stiinta”.

A aparut, intr-un final, explicatia pentru femeile cu sani mici. Consumul de cafea! Cercetatorii suedezi sustin ca femeilor care beau multa cafea li se micsoreaza sanii. Oare de ce nu cerceteaza ceva mai serios?

Daca ai sani mici, nu da vina pe genetica. Da vina pe cafea! Cel putin asa fac cercetatorii suedezi care au “descoperit” legatura dintre marimea sanilor fiecarei femei si marimea cestii de cafea.

Oricat de in serios ar lua-o ei, nu pot sa nu fiu foarte sceptica in privinta asta. Mai ales ca nu am observat sa am nevoie de sutien cu o cupa mai mica in cei peste 10 ani de cand beau cafea. Dimpotriva.

Cafea, sani mici si cancer la san. Ce spune cercetarea?

Coordonatorul studiului, Helena Jernstroem, care este oncolog, a observat ca ar fi o legatura intre femeile cu sani mai mari si riscul de a face cancer la san. Si tot atunci a facut legatura intre cafea si sani. Ea spune ca femeile care beau trei cesti de cafea pe zi isi pot diminua riscul de a face cancer la san. Oare prin faptul ca ti se micsoreaza sanii?

Studiul, citat de Yourtango.com, a fost realizat pe 270 de femei. S-a dovedit ca jumatate dintre ele aveau gena care produce o contractie a sanilor in cazul consumului de cafea.

Helena Jernstroem a dat insa asigurari ca sanii “vor deveni mai mici, dar nu vor disparea complet”. Amuzanta remarca!

Daca ar fi sa luam in serios studiul, am putea spune ca femeile care au sani mici de cand se stiu pot sa isi savureze linistite cafelele. Nu au ce sa mai pateasca!

Acum ca ai aflat legatura dintre sani mici si cafea – nu o lua prea in serios – afla, in serios, de ce E bine sa bei ceai in loc de cafea. 

FOTO: Guliver