sanzienele flori femeie

Sanzienele nu sunt un leac doar pentru inima, ci si pentru corp! Te ajuta sa iti afli ursitul, dar sunt bune si pentru piele, rani si detoxifierea organismului!

Sanzienele cresc peste tot, din Europa pana in Asia si au un miros placut de miere. Planta infloreste in intervalul iunie-septembrie, iar florile ei pot fi albe sau galbene.

Sanzienele sunt foarte eficiente in eliminarea punctelor negre

Sanzienele nu sunt doar placate ochiului, ci sunt folosite in afectiuni ale pielii sau ale tractului urinar. Frunzele, tulpina si lastarii au proprietati diuretice si chiar ca ajuta la inlaturarea spasmelor epilepticilor si la eliminarea pietrelor de la rinichi, potrivit Greathomeremedies.com.

Pentru tratarea ranilor se pot face cataplasme cu sanziene si, sub forma de pudra, pot fi folosite pentru a reduce inflamatiile si a grabi vindecarea taieturilor.

Sanzienele – plante bune de pus pe rana

Florile de sanziene pot fi uscate si folosite ca infuzie sau transformate in pudra. Pune o lingura de flori de sanziene uscate intr-o jumatate de cana cu apa fiarta si las-o sa infuzeze.
Apoi bea acesta infuzie, dimineata, pentru a avea un organism mai sanatos si o piele mai luminoasa.
Sanzienele au fost folosite, de-a lungul timpului, in tratatarea mai multor boli, dar planta este faimoasa pentru efectele pe care le are impotriva unor boli ale pielii, cum ar fi psoriazisul, noteaza Nwytimes.com.

Un ceai preparat din flori de sanziene ajuta impotriva punctelor negre. Spala-te pe fata cu acest ceai si vei avea un ten mai luminos si o piele mai ferma. Efectul va fi mai puternic daca te vei masa pe fata cu sucul de la florile de sanziene presate. Lasa aceasta seva sa se usuce pe fata si apoi spala-te.

Daca ai o zgarietura sau o rana minora si vrei sa iti faci o cataplasma, taie marunt florile de sanziene si pune un pic de apa fierbinte peste ele. Impacheteaza-le apoi in pansament steril si aplica-le peste rana. Este un bun coagulant.

Sanzienele – Mirosul lor aduce somnul

Un ceai preparat din aceasta planta ajuta la detoxifierea ficatului, rinichilor, splinei si pancreasului.

Frunzele plantei sunt comestibile si pot fi adaugate la salata. Sanzienele sunt un bun relaxant. Nu degeaba exista traditia ca, in noaptea dinspre 23 spre 24 iunie, in noaptea de Sanziene, sa pui flori de la aceasta planta sub perna, ca sa iti visezi ursitul. Mirosul lor este extrem de placut.

Daca scufunzi sanzienele in apa de baie, vei vedea ca mirosul lor te va relaxa. De asemenea, daca ai probleme cu somnul, cateva fire de sanziene puse sub fata de perna o sa te faca sa dormi ca un prunc.