Polenul florilor, puful plopilor purtat de vant, iarba sunt doar cateva dintre elementele care pot da alergii in aceasta perioada. Dar care ar fi solutia sa le prevenim si sa le tratam mai usor? Iata cum putem sa amelioram alergiile de sezon!

Alergiile pot fi tratate cu medicamente, insa cel mai bine este sa incercam sa evitam contactul cu alergenii. Alergiile sezoniere apar ca raspuns al organismului la stimuli, cum ar fi polenul sau mucegaiul. Cu toate ca acesti alergeni nu sunt in mod inerent inofensivi, sistemul imunitar raspunde diferit la acestia. De aceea, cea mai buna solutie pentru prevenira alergiilor sezoniere este stimularea sistemului imunitar. Cercet. Dr. Horatiu Albu, master in biologie moleculara, ne spune ce trebuie sa facem ca sa reducem simptomele ce insotesc alergiile de sezon!

Mese bogate in fructe si legume

Morcovi, fasole verde, portocale, capsuni: toate contin fitonutrienti pentru stimularea imunitatii, precum vitamina C si carotenoide. Fitonutrientii pot creste productia de celule albe din sange si interferon, un anticorp de pe suprafetele celulelor, care blocheaza virusurile. Studiile arata ca o dieta bogata in fitonutrienti poate proteja impotriva mai multor boli cronice, precum cancerul si bolile de inima.