secretia vaginala

Vorbim mult despre ciclu menstrual si despre cat de dureros poate fi pentru unele dintre noi, insa prea putin despre secretia vaginala. Cand spui vagin, te duci cu mintea la actul sexual, la menstruatie si eventual la nastere. Cei de la curejoy.com cred ca trebuie sa acordam atentie si secretiilor, care pot fi normale sau pot fi indicii ca in corp sunt infectii.

Secretia vaginala este, in majoritatea cazurilor, normala si necesara, in special pentru activitatea sexuala. Penetrarea se face mai usor si produce mai multa placere daca vaginul nu este uscat.

Cantitatea de secretii se modifica inainte si dupa menstruatie

Vaginul are un fel de „minte“ proprie, astfel incat poate decide ce cantitate de scurgere vaginala este indeajuns pentru zilele critice ale lunii. De aceea, cantitatea de fluide vaginale fluctueaza pe parcursul lunii. Vei observa si o schimbare de miros si culoare a scurgerii. Totul este normal.

Secretia vaginala este influentata de stres

Conform studiilor in domeniu, cu cat esti mai stresata, cu atat suferi din cauza secretiilor vaginale. Cantitatea de fluide este influentata de emotii care au legatura cu serviciul sau cu unele probleme de sanatate. Oricare ar fi sursa de stres, aceasta are un impact important asupra sanatatii vaginale.

Exista mai multe tipuri de secretii

Cantitatea si tipul scurgerilor depind de mai multe factori. Unii tin de perioada de ovulatie, cand secretiile sunt limpezi si elastice. Daca esti in apropiere de menstruatie, fluidele capata o culoare usor galbuie si consistenta vascoasa.

Actioneaza ca un igienizator

Scurgerile sunt foarte importante pentru sanatate, pentru ca au rolul de a curata vaginul.

Nu exista o cantitate de fluide vaginale considerata normala

Poti produce cantitati mai mici sau mai mari de fluide pe timpul zilei. Depinde de organismul tau si de ciclul menstrual. Si stresul cauzat de vreme poate influenta cantitatea de secretii.

O scurgere vaginala in exces e semn rau

Daca observi o secretie abundenta in timpul zilei, care nu se reduce in urmatoarele zile, e bine sa mergi la un medic specialist, sa verifici daca totul e in regula.

Pot aparea firisoare de sange

Cata vreme nu este vorba despre mult sange, nu ai de ce sa-ti faci griji. Secretia ta va fi de culoare bej, daca este vorba despre firisoare de sange, si nu constituie o problema de sanatate.

E bine sa stii cele 6 metode prin care iti pastrezi sanatatea zonei intime.

Foto: Guliver